„Osjećam se smirenije i lakše mi je.“: radionice za učenice i učenike u Sisačko-moslavačkoj županiji

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Učiteljice, stručne suradnice i suradnici, nastavnici Sisačko-moslavačkih škola proteklih mjeseci vrijedno provode radionice psihosocijalne podrške za svoje učenice i učenike.

U sklopu programa „Škole podrške“, Forum za slobodu odgoja je u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku izradio program te publikaciju „Protresi!: zbirka nastavnih priprema za razvoj emocionalne otpornosti i suočavanja s krizom“, koja sadrži ideje i predloške 20 različitih tema za obradu na satovima razrednika, različitih predmeta ili izvannastavnu aktivnosti.

Na FB stranicama Ureda UNICEF-a za Hrvatsku mogu se pronaći priče iz razreda te dojmovi djece i mladih koji sudjeluju u radionicama.

 Donosimo neke od citata učenica i učenika:

„Uvijek sam se onako pravio faca, kao, ja nemam strah. Sada sam ga otkrio i sretan sam zbog toga, zato što se sada mogu i suočiti s njim. Strah me da ne izgubim svoj dom. U svom domu i sa svojom obitelji uvijek se osjećam sigurno.“

„Meni su te radionice jako fora, jer onda shvatim, dok pričam o svojim osjećajima, da nisam jedina koja se boji i da mogu podijeliti svoje osjećaje s prijateljima iz razreda.“

„Pomaže nam to što nekome možemo ispričati to što nam se dogodilo, što nekoga zanima mišljenje nas mladih i to što smo se eto dogovorili da napravimo sve zajedno, što je to jedna naša ideja jer smo svi mi to zajedno proživjeli. Vjerujem da nakon svakog zla dolazi dobro i to mi daje nadu. I mislim da ovdje ima potencijala i da ne treba iseljavati zbog potresa.“

„Nekako sam otkrio kako mogu riješiti neke svoje strahove i da to nije nešto čega se trebam sramiti. Osjećam se puno smirenije i lakše mi je. Fora mi je što radimo plakate i razgovaramo o zanimljivim temama kao ovo s herojima danas. Moji heroji su moja obitelj, mama, tata i brat i najsigurnije se osjećam kad sam kod kuće, s njima.”

Više o projektu: Škole podrške

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.