Search
Close this search box.
(c) EDU4EUROPE

Forum za slobodu odgoja na prvom forumu o obrazovanju za europsko demokratsko građanstvo

Podijeli

Forum za slobodu odgoja je na poziv Agencija za mobilnost i programe EU sudjelovao u prvom forumu pod nazivom „Forum on Education for European Democratic Citizenship (EEDC) – Edu4Europe” koji se održao u Strasbourgu, Francuska, od 19. do 21. studenog 2019.

Forum je organizirala francuska agencija za mlade i sport Erasmus+ u suradnji s francuskim Ministarstvom obrazovanja i mladih, partnerstvom mladih Europske unije i Vijeća Europe, Vijećem Europe, nacionalnim agencijama Njemačke i Italije i resursnim centrom jugoistočne Europe SALTO.

Na forumu se okupilo oko 100 sudionika iz cijele Europe koji se bave temom europskog demokratskog građanstva, a imaju određeno iskustvo i potencijal za daljnji razvoj projekata i inicijativa u okviru navedene teme.

U svom prvom izdanju, forum se usredotočio na temu vizije Europe, razmatrajući smjernice koje europski projekti mogu usvojiti, te kako privući mlade ljude da oblikuju europsku budućnost kroz obrazovne procese.

Tijekom tri dana i kroz nekoliko radionica i diskusija raspravljeni su svi važni izazovi građanskog odgoja i obrazovanja te rada s mladima poput radikalizacije, predrasudama, migracijama kao i o budućnosti Europske unije i kako dobrobiti koje Europska unija, kao trajni nedovršeni projekt, donosi svojim građanima, i o percepciji Europske unije kao projekta privilegiranih.

Forum je završio predstavljanjem glavnih zaključaka koji će naknadno biti objavljeni.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.