Search
Close this search box.

Vršnjačka medijacija u OŠ Ivan Goran Kovačić u Zagrebu

Podijeli

Naše marljive učiteljice i učitelji koriste svaku priliku za stručnim usavršavanjem pa smo tako jučerašnji dan, 28.11.2019., proveli u Osnovnoj školi Ivan Goran Kovačić u Zagrebu kako bi u sklopu projekta „Mijenjajmo svijet medijacijom: jačanje osobnih i socijalnih vještina djece i mladih” razgovarali o uvođenju vršnjačke medijacije kao preventivnog programa u škole.

Učitelji/ce i stručni/e suradnici/e iz zagrebačkih partnerskih škola OŠ I. G. Kovačić, Upravne škole, Industrijske i strojarske škole te OŠ Bartola Kašića, nakon što su prošlog mjeseca prošli Osnovni seminar medijacije, educirali su se o vršnjačkoj medijaciji kao preventivnom programu, saznali su zašto su već mnoge škole diljem Hrvatske implementirale školsku medijaciju u svoje kurikulume i koje su dobrobiti vršnjačke medijacije za sve dionike škole, te su i sami razvijali akcijski plan za implementaciju vršnjačke medijacije.

Sudionici/e su iz prve ruke čuli na koji način se mijenja školska klima kad medijacija postane dijelom školske kulture te su s njome upoznati svi dionici škole – gđa Tanja Jakovac, pedagoginja OŠ I. G. Kovačić Vrbovsko predstavila nam je medijaciju u svojoj školi koju sustavno provode i čije vrijednosti promoviraju kroz različite aktivnosti još od 2009. godine.

U nastavku ovog projekta, kojeg financijski podupire Grad Zagreb, očekuje nas edukacija za učenike Akademija vršnjačke medijacije nakon koje će učenici zajedno sa svojim učiteljima započeti s implementacijom vršnjačke medijacije u svojim školama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.