Forum za slobodu odgoja partner na europskom projektu o promociji ravnopravnosti mladih LGBTIQ osoba koje ulaze na tržište rada

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Prošli tjedan potpisan je ugovor o provedbi projekta “Promoting Work-Based Equality for LGBT+Q+ Youth – WE Project” kojeg će financirati Europska unija u sklopu Poziva za dostavu projektnih prijedloga za promociju učinkovite provedbe načela nediskriminacije (REC). Iz navedenog programa sufinancirat će se 80% projekta u iznosu od 250.000,00 eura.

„WE Project“ se sastoji od tri dijela. Prvi dio će se fokusirati na osnaživanje i informiranje mladih LGBTIQ osoba koje započinju svoju poslovnu karijeru o njihovim pravima kao i načinima zaštite od diskriminacije. Drugi dio usmjeren je na stručnjakinje i stručnjake koji rade s mladim radnicima (npr., nastavnike/ce i stručne suradnike/ce strukovnih škola, liječnike/ce medicine rada itd.), a treći dio će se usredotočiti na donositelje odluka i druge dionike.

Jedan od osobito važnih rezultata projekta bit će interaktivni priručnik koji će olakšati razmjenu dobrih praksi uklanjanja diskriminacije na temelju seksualne orijentacije i rodnog identiteta na radnom mjestu.

Nositelj projekta je Medicinsko sveučilište u Beču, a osim Foruma za slobodu odgoja partneri na projektu su Sveučilište u Valenciji (Španjolska), JAZAS – Asocijacija za borbu protiv side (Srbija), Sveučilište Anglia Ruskin (Ujedinjena Kraljevina), Institut SORA (Austrija) ) i Sveučilište Comenius u Bratislavi (Slovačka).

Projekt počinje u listopadu 2020. godine i trajat će 15 mjeseci, a Forum za slobodu odgoja će biti zadužen za razvoj i izradu nastavnih materijala i obrazovnih modula namijenjenih ciljnim skupinama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.