Search
Close this search box.

Forum za slobodu odgoja partner na projektu  “Filmom do senzibilizacije” udruge Alternator

Podijeli

Forum za slobodu odgoja i Alternator novu godinu su započeli trodnevnom edukacijom u sklopu projekta Filmom do senzibilizacije. Edukacija se održavala od 12. do 14. siječnja 2023. u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama. Sudionici edukacije bile su vrijedne učiteljice i pedagoški djelatnici četiri osnovne škole s područja Republike Hrvatske; Osnovna škola Glina, Osnovna škola Odra, Osnovna škola Maria Martinolića i Osnovne škole Dragalić.

Trodnevnu edukaciju započeli smo uz interaktivni seminar Oboji svijet koji je vodila trenerica Jelena Perak iz Foruma za slobodu odgoja. Seminar je bio prilagođen kako bi pratio temu projekta, a cilj je bio osvijestiti stereotipe i predrasude koje svi imamo prema određenim skupinama unutar društva.

Drugi dan edukacije započeo je kratkim predstavljanjem udruge i projekta od strane voditeljice projekta Katarine Ivče Farnell. Naknadno je uslijedilo predavanje Tee Bešić o oštećenjima vida i iskustvena vježba na kojoj su sudionici s velikom radošću učili tehniku videćeg vodiča. Dan je zaokružen prilagodbom filmskog sadržaja putem audiodeskripcije uz asistenciju Jane Šivak i Antonia Pavlovića.

Edukacija je u subotu privedena kraju učeći o oštećenjima sluha pod vodstvom Iwe Dugač. Nakon kratkog predavanja, sudionice su imale priliku iskušati se u prilagodbi filmskog sadržaja putem titlova pri čemu im je uz Iwu pomogla Jana Šivak.

Edukacija je završena evaluacijom i podjelom potvrda o sudjelovanju u pozitivnoj atmosferi koja nas je pratila sva tri dana!

Projekt “Filmom do senzibilizacije” financiran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.