Nova publikacija – 16 radionica za promicanje rodne ravnopravnosti

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Zadovoljstvo nam je objaviti da smo u siječnju izdali novu Forumovu publikaciju za koju se nadamo da će biti korisna svim odgojno-obrazovnim radnicima:ama, a posebno onima koji rade s djecom osnovnoškolskog uzrasta. Ova publikacija – “Kutija promjena – Zbirka radionica o rodnoj ravnopravnosti” – nastala je unutar projekta “Kutija promjena – učenice i učenici promiču rodnu ravnopravnost“, koji Forum provodi u suradnji s KRAŠ prehrambenom industrijom d.d. u sklopu društveno odgovorne kampanje #IJaSamDomaćica. Cilj kampanje je osvijestiti važnost pravedne raspodjele poslova u kućanstvu te potaknuti djecu i mlade na propitivanje ustaljenih stereotipa o rodnoj podjeli poslova te stvaranje novih, pravednijih navika.

Ova Zbirka pak sa 16 novih ideja može pomoći svim odgojno-obrazovnim radnicama:ima koji žele na ovoj temi raditi sa svojim učenicama:cima. Dakle sadrži ideje o tome kako na zabavan način razgovarati i poticati na pravednije navike, ali i kritički promišljati o tome što uopće znači i kako je to biti dječak ili djevojčica, kako nas te kategorije određuju i/ili ograničavaju i što možemo svi učiniti u svakodnevnom životu da radimo na smanjenju tih nepravdi. Na taj način, kroz rad u učionici, možete raditi na tome da činimo i obrazovanje rodno osvjetljivijim kroz promociju rodno-ravnopravnih uloga, ponašanja, odnosa te rodnu ravnopravnost i društvenu pravdu.

Ako zavirite u Zbirku otkrit ćete kako „Medo kuha, a vjeverica kosi travu“, kako je u „Hotelu ravnopravnosti“ te kako „biti viša od staklenog stropa“.

Vjerujemo se da ćete se primjenom ovih nastavnih jedinica dodatno povezati sa svojim učenicama i učenicima, otvoriti s njima brojna pitanja, potaknuti ih na razmišljanje, prihvaćanje sebe i drugih te se pritom i zabaviti.

Zbirku slobodno možete preuzeti ovdje.

Sretno!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.