Search
Close this search box.

Inkluzivnijom nastavom do snažnije motivacije – završni susret projekta BE-IN

Podijeli

Sredinu mjeseca prosinca obilježili smo jednim jako važnim susretom naziva: Inkluzivnijom nastavom do snažnije motivacije. Riječ je o završnom događaju dvogodišnjeg Erasmus+ projekta BE-IN koji je okupio nastavnice uključene u projekt, predstavnike mnogih škola iz nekoliko županija kao i ostale dionike odgojno-obrazovnog sustava zainteresirane za temu inkluzije i socio-emoconalnog učenja.

Na susretu su predstavljeni svi resursi nastali u sklopu projekta, s posebnim naglaskom na platformi putem koje je dostupna i besplatna edukacija: Inkluzija i socio-emocionalno učenje: Bolji smo zajedno!

Naša koordinatorica školskih preventivnih programa Jelena Perak govorila je o skupinama u nepovoljnom položaju te poticajnom okružju za učenje. Marina Brkić, voditeljica programa Medijacija i sukoordinatorica projekta, predstavila je rezultate istraživanja provedenih u projektu, nastale resurse te ključne koncepte kojima smo se bavili u projektu, kao što su stratificirane nastavne pripreme, skele za učenje i formativne potrebe. 

Vrijedan doprinos cijelom susretu bilo je izlaganje nastavnice Industrijsko strojarske škole, gđe Snježane Neuhold, koja nam je iz prve ruke pričala o svom iskustvu sudjelovanja u projektu te dobrobiti provedbe statificirane nastavne pripreme na nastavi predmeta Osnove tehničke mehanike.

Iako projekt službeno završava, iza njega ostaju mnogi vrijedni materijali pa vas ovim putem pozivamo da ih i sami dodatno istražite na našoj mrežnoj stranici kao i stranici projekta BE-IN.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.