Search
Close this search box.

Ispunite upitnik o ulozi škola u prilagodbi klimatskim promjenama

Podijeli

Pozivamo vas da ispunite upitnik o ulozi škola u prilagodbi klimatskim promjenama kojeg provodi Forum za slobodu odgoja u sklopu projekta “METAR”.

Cilj ovog upitnika je dobiti informacije od odgojno-obrazovnih radnika o područjima, strategijama, projektima i aktivnostima odgojno-obrazovnog sustava relevantnima za prilagodbu klimatskim promjenama i tranziciji u niskougljično društvo.

Pitanja u upitniku se odnose na četiri područja djelovanja odgojno-obrazovne ustanove: upravljanje, kurikulum i poučavanje, infrastrukturu i aktivnosti te suradnju sa zajednicom.

Dobivene informacije bit će temelj izrade Smjernica koje će biti nadopunjene primjerima iz inozemstva, pregledom literature kao i zahtjevima koje pred odgojno-obrazovni sustav stavljaju strateški dokumenti i standardi u pojedinim domenama (npr. građevina).

Smjernice koje će biti izrađene bit će popis konkretnih koraka koje odgojno-obrazovne ustanove trebaju i/ili mogu napraviti samostalno ili u suradnji s lokalnom zajednicom s ciljem podizanja znanja o konceptu održivog razvoja i svijesti o klimatskim promjenama.

Upitniku možete pristupiti preko ove poveznice.

Upitnik će biti otvoren do kraja veljače 2022. godine.


Upitnik se provodi u sklopu projekta “METAR do bolje klime (Mreža za edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj)” [https://metar.door.hr/] Nositelj projekta je Društvo za oblikovanje održivog razvoja. Projekt je sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Provoditelj aktivnosti je Forum za slobodu odgoja. Sadržaj ove stranice isključiva je odgovornost Foruma za slobodu odgoja.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.