Izabrana nova generacija HMC-ovih stipendista i stipendistica

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Na ovogodišnji natječaj za dodjelu stipendije organizacije Headmasters’ and Headmistresses’ Conference prijavilo se 12 učenica i učenika iz cijele Hrvatske, dok se ukupno, na sam natječaj, prijavilo više od 300 kandidata i kandidatkinja iz 15 zemalja za 87 slobodnih mjesta.

Svi prijavljeni kandidati su morali riješiti ispit iz engleskog jezika, ali s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju razgovor s predstavnicima programa ove godine je održan online. Odluka je pala na tri kandidatkinje i jednog kandidata.

Marin Antić je učenik drugog razreda Prirodoslovne škole Vladimira Preloga u Zagrebu. Glavni interesi su mu matematika, biologija, kemija i fizika. Nakon završene srednje škole, Marinova želja je upisati medicinski fakultet. U slobodno vrijeme igra nogomet i svira gitaru. Osim engleskog, njemačkog i latinskog jezika, Marin je naučio i Esperanto. Marin sebe opisuje kao ambicioznu, empatičnu i marljivu osobu. Dollar Academy koju će Marin pohađati sljedećih školskih godina nalazi se u okrugu Clackmannanshire u Škotskoj.

Barbara Rismondo je učenica Klasične gimnazije u Zagrebu. U Velikoj Britaniji posvetila bi se učenju klasičnih jezika, francuskom jeziku, engleskoj književnosti i matematici. Sebe opisuje kao ambicioznu, kreativnu i otvorenu osobu. Hobi joj je mačevanje u kojem je osvojila razne nagrade na natjecanjima, ali i odbojka. Pohađat će New Hall School koja se nalazi u Essexu.

Laura Babić dolazi iz Rijeke i učenica je Prve riječke hrvatske gimnazije. Interesi su joj psihologija, matematika, politika i biologija. U svojoj školi, Laura je članica učeničkog vijeća već drugu godinu za redom. Osim što svira gitaru već nekoliko godina, Laura se bavi nogometom u ŽNK Rijeka. Svoju buduću karijeru vidi u politici ili psihologiji, a po karakteru je ambiciozna, ekstrovertna i velika aktivistkinja. Laura će dvije godine provesti u Bede’s Senior School u istočnom Sussexu.

Katarina Bratulić je također učenica Klasične gimnazije u Zagrebu i Glazbenog učilišta Elly Bašić. Zanima ju engleska književnost, psihologija, politika i glazba. U glazbenom učilištu Elly Bašić, Katarina se bavi pjevanjem, a prije toga je svirala klarinet. Članica je Hrvatskog debatnog društva. Jednog dana bi htjela postati spisateljica i studirati književnost, a privlači ju i psihologija. Katarina se opisuje kao kreativna, strastvena i uporna osoba. Škola u kojoj će Katarina boraviti iduće dvije godine zove se St. Catherine’s, Bramley, a nalazi se u Guildford, Surrey.

Još jedan kandidat koji je naknadno odabran od organizacije Headmasters’ and Headmistresses’ Conference  je Davor Paradžik koji dolazi iz Dubrovnika. Davor je učenik Gimnazije Dubrovnik, a predmeti koji ga najviše zanimaju su matematika, biologija, fizika i kemija. Također je završio glazbenu školu i svira gitaru. U budućnosti se vidi kao profesor prirodoslovnih predmeta, ali razmatra i novinarstvo. Škola koju će Davor pohađati je Giggleswick School u Sjevernom Yorkshireu

Željeli bismo još jednom čestitati svim stipendistima:cama koji su osvojili stipendije i zahvaliti se kandidatima koji su se prijavili i sudjelovali u natječaju.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.