Održan drugi modul III. akademije za ravnatelje:ice

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kako bismo uspješno nastavili provoditi naše aktivnosti, a da odgovaraju epidemiološkim preporukama u četvrtak 24.veljače započeli smo drugi modul 3. akademije za ravnatelje:ice osnovnih škola u virtualnom okruženju. U ovom modulu sudjelovalo je šesnaest ravnatelja:ica iz Krapinsko-zagorske i Istarske županije, te Grada Rijeke.

Kao glavna tema modula protezali su se sukob i medijacija u upravljanju školom te načini, metode i načini korištenja medijacije. Cilj edukacije bio je osnažiti ravnatelje:ice u područjima od izuzetne važnosti u njihovom profesionalnom životu. Upoznavanjem s temama poboljšanja odnosa i suradnje u svojim školama željeli bismo ih podržati te unaprijediti kvalitetu njihovih radnih okruženja.

Ana Munivrana je otvorila prvi dan modula problematiziranjem onoga što može dovesti do izazovnih i konfliktnih situacija u ravnateljskom poslu, te je uz Marinu Brkić nastojala približiti bolji način upravljanja raznolikim potrebama i interesima u timskom radu. Drugog dana modula, Jelena Perak je pridala veliku važnost komunikacijskim vještinama te naglašavala koliko je naša osobna komunikacija značajna za komunikaciju i bolje razumijevanje drugih. Edukaciju smo zaključili približavanjem pojma medijacije kao metode rješavanja sukoba u organizacijama te otvorili prostor za vježbu kroz stvarne događaje, kako bismo primijenili naučene metode i tehnike. Radom u grupama te zajedničkom suradnjom učili smo kako prepoznati zamke u komunikaciji, osvijestiti konfliktne situacije te dali uvid kako prepoznati vlastiti stil upravljanja problemima.

Ovaj modul naši polaznici:e su ocijenili s ocjenom 4,64 te su istaknuli da ih se posebno dojmilo:

Čekamo da bude prilike uživo sudjelovati na Akademiji.

Iako smo se već poprilično naviknuli na ovakav oblik komunikacije, veselim se susretima uživo.

Sljedeća edukacija uživo jer bi još mogli dodatno sve prokomentirati uz kavu, opuštenije.

Vrlo sam zadovoljna jer na ovaj način vidimo da nismo sami…svaka čast i hvala Vam

Sviđalo mi se što je bilo raznih situacija, meni je ok kad nije sve idealno jer smatram da se i iz toga puno uči. Sviđa mi se što smo “šarena” grupa.

Sve pohvale na organizaciji i pripremi.

Naše virtualno druženje završilo je željom polaznika:ca da budući susret ipak održimo uživo, a istome se veselimo već krajem ožujka u Zadru kroz nove Akademije za ravnatelje:ice!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.