Kako s učenicima razgovarati o štrajku

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Zbirka nastavnih priprema “Kako s učenicima razgovarati o štrajku” naziv je nove u nizu publikacija koje Forum za slobodu odgoja objavljuje reagirajući na aktualne događaje u društvu.

Sada kada je štrajk gotov, a učenici naučili važnu lekciju iz međupredmetne teme “Građanski odgoj i obrazovanje”, a to je borba za radnička prava i dostojanstvo profesije, vrijeme je da s njima popričate o sindikatima, povijesti borbe za radnička prava, o koeficijentima i razlici između bruto i neto plaće.

Izuzetno smo sretni što nam je nastavnica fizike gđa Sanda Varvodić u Poljoprivrednoj i veterinarskoj školi i Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku ustupila nastavnu pripremu o plaćama koju je već provela sa svojim učenicima na satu fizike i matematike.

Ova nastavna priprema pomoći će učenicima da shvate koja je razlika između koeficijenata i osnovice te će na primjerima moći računati razlike u plaćama kako među učiteljima, a tako i među profesijama u društvu.

Također, pozivamo i druge učitelje i učiteljice da s nama podijele neke od nastavnih priprema koje su na ovu temu radili s učenicima, a mi ćemo ih vrlo rada objaviti i nadopuniti ovu publikaciju svim kvalitetnim materijalima koje želite podijeliti s kolegama.

Pozivamo vas i da s nama podijelite dojmove o ovim nastavnim pripremama te ukoliko ih provedete javite nam kako je prošlo i kako su reagirali vaši učenici.

Sretno! 🙂

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.