Projekt „Pokreni promjenu“: Studijski posjet stručnjakinja iz Slovenije, Srbije i Azerbajdžana

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum za slobodu odgoja je prošli tjedan ugostio obrazovne stručnjakinje iz Slovenije, Srbije i Azerbajdžana u sklopu studijske posjeta koju je organizirala Mreža centara za obrazovne politike (NEPC).

Cilj studijskog posjeta bio je upoznati sudionice s dobrim praksama projekta „Pokreni promjenu!“ s naglaskom na područja socio-emocionalnog učenja i aktivnog građanstva u školama.

Forumova stručnjakinja Eli Pijaca Plavšić predstavila je sudionicama stanje u području obrazovanja u Hrvatskoj uključujući i osvrt na nedavno objavljene rezultate PISA istraživanja.

Voditeljice i stručnjakinje na projektu „Pokreni promjenu!“, Ana Munivrana i Višnja Pavlović, predstavile su projektne aktivnosti, rezultate te resurse nastale u sklopu projekta. Predstavljeni su i drugi Forumovi programi i seminari u području osobnog i socijalnog razvoja, s posebnim osvrtom na program medijacije i seminar „Sretno dijete“, sadržaji koji Forumove stručnjakinje razvijaju u cilju unapređenja socio-emocionalne pismenosti djece i mladih.

Sudionice su imale prilike posjetiti i Osnovnu školu Ivan Meštrović u Zagrebu. Sjajne učiteljice Gordana Ljubas i Irina Maljcov su gošćama predstavile mnogobrojne izvannastavne i projektne aktivnosti nastale u sklopu projekta „Pokreni promjenu!“ odnosno inspirirane sadržajem koje su prošle na edukacijskom programu „Pokreni promjenu!“.

Pored predstavljanja Forumovih programa, gošće su predstavile i projekte svojih organizacija koji su povezani sa socio-emocionalnim učenje djece i mladih. Tako su kolegice iz Pedagoški inštitut iz Slovenije predstavile vrijedan projekt Hand in Hand, kolegice iz Centra za obrazovne politike iz Srbije projekt „Poticanje demokratske kulture u školama“ te kolegice iz Center for Innovations in Education iz Azerbajdžana projekt „Friend of Pupils“.

Tijekom ove vrijedne razmjene iskustava i znanja, prepoznat je zajednički interes i potencijal za suradnjom u budućim projektima koji će promovirati uvođenje socio-emocionalnog učenja u škole.


NEPC je međunarodna nevladina organizacija koja okuplja 24 članice iz 19 država. Članice mreže dolaze iz javnog i nevladinog sektora te se bave na različite načine područjem obrazovanjem. NEPC-ove studijske posjete se organiziraju u cilju međusobne razmjene znanja i iskustava članica mreže u području obrazovanja.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.