Kutija promjena – što škole mogu činiti da bi promicale rodnu ravnopravnost?

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Projekt „Kutija promjena“ koji je prošle godine kao nastavak projekta „Razvoj smjernica za unaprjeđenje rodne ravnopravnosti u školama“ doživio velik uspjeh među zagrebačkim školama, nastavlja se i ove godine i to u suradnji s Prehrambenom industrijom Kraš d. d. Naime, ova je tvrtka u sklopu društveno odgovornog poslovanja odlučila raditi na ovoj temi u obrazovanju te na taj način promicati promjene i podizati u javnosti razgovor o važnoj temi ravnopravnosti kroz fokus na situacije iz svakodnevnog obiteljskog života.

S tom svrhom pokrenuta je i kampanja #IJaSamDomaćica – kako bi se osvijestila važnost pravedne raspodjele poslova u kućanstvu te potaknulo djecu i mlade na propitivanje ustaljenih stereotipa o rodnoj podjeli poslova i stvaranje novih, pravednijih navika. Naše Ana i Maja govorile su o rodnoj ravnopravnosti općenito u društvu te u odgoju i obrazovanju u intervjuu objavljenom ovdje.

U sklopu projekta Forum će od nove školske godine raditi na edukaciji nastavnica i nastavnika te podršci učenicima i učenicama u njihovim projektima i inicijativama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.