Search
Close this search box.

Kutija promjena – što škole mogu činiti da bi promicale rodnu ravnopravnost?

Podijeli

Projekt „Kutija promjena“ koji je prošle godine kao nastavak projekta „Razvoj smjernica za unaprjeđenje rodne ravnopravnosti u školama“ doživio velik uspjeh među zagrebačkim školama, nastavlja se i ove godine i to u suradnji s Prehrambenom industrijom Kraš d. d. Naime, ova je tvrtka u sklopu društveno odgovornog poslovanja odlučila raditi na ovoj temi u obrazovanju te na taj način promicati promjene i podizati u javnosti razgovor o važnoj temi ravnopravnosti kroz fokus na situacije iz svakodnevnog obiteljskog života.

S tom svrhom pokrenuta je i kampanja #IJaSamDomaćica – kako bi se osvijestila važnost pravedne raspodjele poslova u kućanstvu te potaknulo djecu i mlade na propitivanje ustaljenih stereotipa o rodnoj podjeli poslova i stvaranje novih, pravednijih navika. Naše Ana i Maja govorile su o rodnoj ravnopravnosti općenito u društvu te u odgoju i obrazovanju u intervjuu objavljenom ovdje.

U sklopu projekta Forum će od nove školske godine raditi na edukaciji nastavnica i nastavnika te podršci učenicima i učenicama u njihovim projektima i inicijativama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.