Na priredbi „Oboji svijet!“ okupili se učenici iz cijele Hrvatske

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Projektom “Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!” Forum za slobodu odgoja osmu godinu za redom promiče toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba.

Na istoimenom natječaju održanom u 2017. godini prijavljeno je 669 učeničkih radova iz 20 županija i inozemstvo, a sudjelovalo je 1774 i 257 mentora. Na priredbi koja je održana 16.11.2017. godine u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, okupilo se 120 učenika, mentora, roditelja i ostalih odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske.

Na priredbi su nagrađeni učenici koji su u svojim radovima opisali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba te pokazali kako se može širiti tolerancija u školi i lokalnoj zajednici. Nagrađeni su u kategorijama Oboji svijet riječju za literarne radove, Oboji svijet slikom za stripove, plakate i fotografije. U kategoriji  Oboji svijet inovacija nagrađene su društvene igre koje su učenici poslali na natječaj. U kategoriji Oboji svijet djelom nagrađeni su video radovi, a u kategoriji Oboji svijet glazbom nagradu je dobila autorska pjesma učenika osnovne škole koja govori o toleranciji. Oboji svijet projekt je kategorija gdje su nagrađeni projekti povezivanja škole i lokalne zajednice, a u kategoriji Oboji svijet – društveno angažirani radovi nagrade su dobili učenici koji su progovorili o važnim društvenim temama ukazavši na važnost tolerancije. Pretposljednja kategorija je bila Oboji svijet globalni ciljevi gdje su nagrađeni učenici koji su povezivali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba s globalnim ciljevima održivog razvoja. S obzirom na povećan interes učenika i mentora iz inozemstva, i oni su nagrađeni za svoj trud širenja koncepta tolerancije među hrvatskim učenicima u inozemstvu.

Na priredbi je postavljena i izložba učeničkih radova, pa su uzvanici mogli vidjeti ostale radove poslane na natječaj. Ostali prijavljeni radovi na natječaj bit će izloženi u Zagrebu u sljedećim knjižnicama: Knjižnica Jelkovec, Knjižnica Augusta Cesarca na Ravnicama, Knjižnici Vrapče, Knjižnici Špansko-sjever, Dječjoj knjižnici Marina Držića, Dječjoj knjižnici „M2“, i dječjem odjelu Knjižnice Medveščak. Izložbe će biti postavljene i u Splitu, Rijeci, Čakovcu i Osijeku. Svi zainteresirani će moći vidjeti izložene radove tijekom studenog i prosinca 2017. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.