Na priredbi „Oboji svijet!“ okupili se učenici iz cijele Hrvatske

Podijeli

Projektom “Oboji svijet šarenim bojama tolerancije!” Forum za slobodu odgoja osmu godinu za redom promiče toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba.

Na istoimenom natječaju održanom u 2017. godini prijavljeno je 669 učeničkih radova iz 20 županija i inozemstvo, a sudjelovalo je 1774 i 257 mentora. Na priredbi koja je održana 16.11.2017. godine u atriju Muzeja za umjetnost i obrt, okupilo se 120 učenika, mentora, roditelja i ostalih odgojno-obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske.

Na priredbi su nagrađeni učenici koji su u svojim radovima opisali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba te pokazali kako se može širiti tolerancija u školi i lokalnoj zajednici. Nagrađeni su u kategorijama Oboji svijet riječju za literarne radove, Oboji svijet slikom za stripove, plakate i fotografije. U kategoriji  Oboji svijet inovacija nagrađene su društvene igre koje su učenici poslali na natječaj. U kategoriji Oboji svijet djelom nagrađeni su video radovi, a u kategoriji Oboji svijet glazbom nagradu je dobila autorska pjesma učenika osnovne škole koja govori o toleranciji. Oboji svijet projekt je kategorija gdje su nagrađeni projekti povezivanja škole i lokalne zajednice, a u kategoriji Oboji svijet – društveno angažirani radovi nagrade su dobili učenici koji su progovorili o važnim društvenim temama ukazavši na važnost tolerancije. Pretposljednja kategorija je bila Oboji svijet globalni ciljevi gdje su nagrađeni učenici koji su povezivali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba s globalnim ciljevima održivog razvoja. S obzirom na povećan interes učenika i mentora iz inozemstva, i oni su nagrađeni za svoj trud širenja koncepta tolerancije među hrvatskim učenicima u inozemstvu.

Na priredbi je postavljena i izložba učeničkih radova, pa su uzvanici mogli vidjeti ostale radove poslane na natječaj. Ostali prijavljeni radovi na natječaj bit će izloženi u Zagrebu u sljedećim knjižnicama: Knjižnica Jelkovec, Knjižnica Augusta Cesarca na Ravnicama, Knjižnici Vrapče, Knjižnici Špansko-sjever, Dječjoj knjižnici Marina Držića, Dječjoj knjižnici „M2“, i dječjem odjelu Knjižnice Medveščak. Izložbe će biti postavljene i u Splitu, Rijeci, Čakovcu i Osijeku. Svi zainteresirani će moći vidjeti izložene radove tijekom studenog i prosinca 2017. godine.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.