Održan seminar “Uvod u projektno planiranje”

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U sklopu projekta “Projekt o EU projektima II: potpora školama u prijavi i provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije”, tijekom 17. i 18. studenog 2017. godine za 25 učitelja iz osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba održan je seminar Uvod u projektno planiranje.

Za sudjelovanje u dva seminara stručnog usavršavanja prijavilo se 105 zainteresiranih učitelja i učiteljica, što govori o važnosti ove teme za škole. Na temelju motivacije i rednog broja prijave, odabrano je 25 sudionika i sudionica iz škola s područja Grada Zagreba.

Tijekom seminara, sudionici su usvajali znanja i vještine važne za planiranje budućih projekata te su izrađivali logičku matricu vlastitih projekata. Seminar je ocijenjen s prosječnom ocjenom 4,93 na skali od 1 do 5. Neki od komentara na seminar su bili sljedeći:

  • Najviše mi se sviđa otvorenost dijeljenja informacija, spremnost da se odgovori na svako pitanje, spremnost da se dijele izvori, materijali i informacije. Puno primjera, jasno i korisno objašnjavanje!
  • Seminar ocjenjujem kvalitetnijim od edukacije u trajanju od 150 školskih sati završenoj u Pučkom otvorenom učilištu. Sve pohvale!

 U sljedećem periodu Forum za slobodu odgoja će pružiti potporu sudionicima u razvijanju njihovih projektnih logičkih matrica i ideja, a sudionici će proći i novi, dodatan trening stručnog usavršavanja “Razvoj i pisanje projektnih prijedloga” kako bi se dodatno ojačali kapaciteti za pisanje i provedbu projekata u školama.

Projekt se provodi uz financijsku potporu Grada Zagreba, Ureda za programe i projekte Europske unije.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.