Search
Close this search box.

Nastavak edukacija u Krapinsko-zagorskoj županiji

Podijeli

U petak i subotu, 8. i 9. studenog, održan je četvrti seminar u sklopu programa pripreme odgojno-obrazovnih radnika Krapinsko-zagorske županije za provedbu građanskog odgoja i obrazovanja.

Na seminaru “Obrazovanje protiv korupcije” koji je održan u Osnovnoj školi Konjščina sudjelovale su polaznice i polaznici programa pripreme, njih 27.

Kroz predavanja i radionice polaznici su se upoznali s definicijom korupcije, vrstama koruptivnih i neetičnih djela, posljedicama koje korupcija ima različite dijelove društva kao i s načinima prevencije korupcije. Seminar je završio radionicama izrade etičkog kodeksa odgojno-obrazovnih radnika te izrade promotivne kampanje usmjerene prema učenicima, a protiv prepisivanja u školama.

U radionici izrade etičkog kodeksa, kao temeljne vrijednosti i načela odgojno-obrazovnih radnika polaznici su istaknuli poštenje, odgovornost, stručnost, prihvaćanje različitosti, pravednost te posvećenost cjeloživotnom učenju.

Polaznici su seminar ocijenili ocjenom 4,7 te su isto tako naveli sljedeće:

  • Druženje je bilo izuzetno ugodno.,
  • Smatram da je tema korisna i zanimljiva;
  • (Seminar) trebaju proći i profesori i ravnatelji.

Projekt „Učimo ih za njihovu budućnost: podrška i osnaživanje učitelja_ica i ravnatelja_ica u izgradnji održive i demokratske škole“ s provedbom je započeo u ožujku 2019. godine, a provodi ga Forum za slobodu odgoja s partnerima uz potporu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je doprinos održivom razvoju lokalnih zajednica i poboljšanju kvalitete života kroz razmjenu znanja i iskustava. Projekt želi izgraditi kapacitete i kompetencije nastavnika i ravnatelja kako bi se oblikovala demokratska škola kao mjesto izgradnje održive i demokratske lokalne zajednice. Više detalja o projektu možete pronaći na sljedećoj poveznici https://fso.hr/projects/ucimo-ih-za-njihovu-buducnost/

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Foruma za slobodu odgoja i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.