Natječaj “Oboji svijet!”: Započnimo novu školsku godinu tolerancijom!

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jednog rujanskog dana ne tako davne 2012. godine, prvi je put među učenicima osnovnih i srednjih škola prošetao nagradni natječaj “Oboji svijet!”

„Ja promoviram toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba“, rekao je učenicama i učenicima, njihovim učiteljicama i učiteljima. „Možeš pisati priče i pjesme, fotografirati, snimati video filmove, raditi plakate i stripove“, nastavio je svoju priču. A učenici i učenice su veselo krenuli ka svojim pernicama i sa učiteljicama i učiteljima stvarali razne kreativne radove u kojima su prikazali toleranciju, nenasilje i mirno rješavanje sukoba.

Od tada do danas, “Oboji svijet!” je navršio petu godinu i u međuvremenu narastao, kao svaka učenica i učenik.

Proširio se od Grada Zagreba po cijeloj Hrvatskoj. Udomaćio se u Knjižnicama grada Zagreba, posjetio Rijeku, Split i Čakovec, a čak su za njega i čuli u susjednim zemljama.

“Oboji svijet!” se veseli svakom početku nove školske godine jer zna da su učenice i učenici, baš kao i njihovi učitelji i učiteljice, nakon zabave i odmora spremno i veselo dočekali novu školsku godinu. I zato se “Oboji svijet!” veseli još jednom svim kreativnim idejama svih učenika iz cijele Hrvatske!

Stoga ako želite sudjelovati na natječaju “Oboji svijet!”, pokazati vaše viđenje tolerancije, nenasilja i mirnog rješavanja sukoba, potražite detalje o pravilima natječaja i načinima prijave, a za sva pitanja nam se obratite na mail oboji.svijet@gmail.com ili preko Facebook stranice Svi mi koji bojimo svijet tolerancijom.

Natječaj je otvoren od 7. rujna do 28. listopada 2016. godine.

Veselimo se vašim radovima i nestrpljivo ih očekujemo

Dokumenti za preuzimanje:

Pravila Natječaja “Oboji svijet!” | Prijavni obrazac

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.