Oboji svijet bojama tolerancije – učiti demokraciju i toleranciju

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Završetkom provedbe projekta “Oboji svijet bojama tolerancije – učiti demokraciju i toleranciju” 61 nastavnik i stručni suradnik su osnaženi za rad s učenicima u području aktivnog građanstva, zagovaranju ljudskih prava i demokratskih načela, nenasilne komunikacije i dijaloga. Sudjelovanjem u projektnim aktivnostima, kroz Edukacijski program za ljudska prava, aktivno građanstvo, nenasilnu komunikaciju i toleranciju, te provedbom radionica s učenicima na neku od tema s edukacija, nastavnici i stručni suradnici, kao i partnerske škole – OŠ Miroslava Krleže iz Zagreba i OŠ „Đuro Ester“ iz Koprivnice – stekli su znanja, vještine i samopouzdanje u radu s učenicima, ali i u prijenosu znanja svojim kolegama, roditeljima i lokalnoj zajednici.

U radionicama je sudjelovalo 840 učenika kroz koje se povećala svijest o ljudskim i dječjim pravima, demokraciji i aktivnom građanstvu. Također, razvijale su se vještine nenasilne komunikacije, važnosti donošenja odluka, argumentiranja i kritičkog razmišljanja.

Sudjelovanjem u nacionalnoj kampanji „Oboji svijet“ u 2015. godini, djeca i mladi – preko 1.600 učenika iz svih dijelova RH –  su promišljali o navedenim temama te su kroz svoje radove progovorili o tome kako oni vide toleranciju, važnost ljudskih prava, suzbijanja diskriminacije i predrasuda te poticanja nenasilne komunikacije.

Projekt je proveden na području Grada Zagreba i Koprivničko-križevačke županije zahvaljujući financijskoj potpori Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.