Search
Close this search box.

“Hvala vam na trudu, uloženoj energiji i pokazanom znanju” – Nova grupa Naprednog programa iz medijacije započela u Zagrebu 

Podijeli

Mnogi nastavnici i stručni suradnici, odgajatelji, ali i oni drugih struka koji rade u odgojno-obrazovnim okružjima već niz godina prepoznaju medijaciju kao moćan alat u nošenju sa sukobima, u njihovom dugoročnom rješavanju, ali i alat u izgradnji kvalitetnijih međuljudskih odnosa. U školama, vrtićima i učeničkim domovima upravo takvi odnosi između svih uključenih – rukovoditelja, učitelja, nastavnika, roditelja, učenika – jedan su od temelja inkluzivne i pozitivne klime. 

Nova grupa Forumovog Naprednog programa medijacije, koji traje 6 mjeseci, daje sudionicima priliku usavršavati se u području medijacije, usmjeravajući se na ulogu (školskog) medijatora, na osobne reakcije, nepristranost i ostale nužne prinicipe kojih se uspješna medijatorica mora pridržavati. Niz je izazovnih situacija s kojima se oni susreću u svom radu pa je važno i kroz edukaciju raspravljati i uvježbavati načine nošenja s njima, a upravo to ovaj program omogućuje.

Na uvodnom seminaru održanom početkom lipnja u Učeničkom domu Novi Zagreb uvježbavali smo ključne medijacijske tehnike, osvještavali osobne reakcije na određene teme, okidače, analizirali sukobe te simulirali proces medijacije.

Nastavljamo s radom sve do kraja godine kroz mjesečne doedukacijske susrete. Sudionici:e su seminar ocijenili:e anonimnom evaluacijom ukupnom ocjenom 5 (na skali od 1 do 5), a za kraj izdvajamo i neke od povratnih informacija:

Samo nastavite tako, bilo je dobro što je manja grupa, što smo bili uživo i što nam je bio osiguran predah s hranom i pićem. Sve pohvale 🙂

Vrlo inspirativno, poticajno i stručno.

Izborite se da medijacija postane OBAVEZNA EDUKACIJA učitelje/učiteljice, profesore/profesorice, ravnatelje/ice, stručnu službu.

Hvala vam na trudu, uloženoj energiji i pokazanom znanju.

Pohvaljujem voditeljice za način komunikacije i ozračje rada. Osjećala sam se vrlo ugodno!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.