Search
Close this search box.

Predstavljena dva projekta iz programa “Demokratizacija škola”

Podijeli

U sklopu Sajma projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja koji se održao u sklopu GOOD konferencije 1. lipnja 2022., predstavljena su i dva projekta iz programa “Demokratizacija škola”.

Prvo je predstavljen projekt “ProFile: promicanje financijske pismenosti u Europi“. Točnije predstavljeni su rezultati projekta – set materijala za poučavanje financijske pismenosti za uzrast od 7 do 11 godina. Set je sastavljen od dvije publikacije i aplikacije.

Potom je predstavljena tematska mreža edukaciju, tranziciju, adaptaciju i razvoj „METAR do bolje klime“ i poziv na javno savjetovanje koje se provodi u sklopu navedene tematske mreže. Naime, jedan od posebnih ciljeva tematske mreže „METAR“ izrada je smjernica javnih klimatskih politika utemeljenih na dokazima. Tijekom konzorcijskog savjetovanja pokazala se potreba izrade smjernica na koji način odgojno-obrazovni sustav može pridonijeti, pa čak i postati prvak prilagodbe klimatskim promjenama. Navedene smjernice su izrađene te su javno stavljene dionicima i drugima zainteresiranima na raspravu i komentiranje.

Osim usmenog predstavljanja projekata, projektima je bilo moguće pristupiti i putem plakata koji su bili postavljeni uz stol gdje je Forum za slobodu odgoja predstavljao svoj rad.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.