Nova publikacija: Primjeri dobre prakse u radu s različitostima s djecom i mladima

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Organizacijom trodnevne studijske posjete trima organizacijama u Europi (Italija, Engleska i Slovenija) stručnjaci i stručnjakinje Foruma za slobodu odgoja upoznali su se sa sadržajima i metodama rada s mladima vezane uz aktualne teme današnjice: promicanja europskih vrijednosti prihvaćanja, tolerancije i empatije prema drugom i drugačijem, promicanje socijalne pravde i globalne međuovisnosti te integracije migranata u europsko društvo.

Svrha studijskih posjeta bila je da Forumovi stručnjaci steknu nove kompetencije u područjima globalnog učenja, interkulturalnosti i europske integracije migranata te naučeno integriraju u Forumove obrazovne programe, posebice one koji se bave temama volontiranja i aktivnog građanstva te osobnog rasta i razvoja mladih. Tijekom projekta prikupljeno je puno dobrih praksi i ideja kako s mladima raditi na ovim temama te koji sve resursi postoje kako bi taj rad bio što inovativniji i kreativniji. Sve dobre prakse prikupljene su u publikaciji Europska različitost danas! Koju možete pronaći na mrežnim stranicama Foruma.

European Diversity Today, u hrvatskom prijevodu “Europska različitost danas” je Forumov projekt kojim se osnažuju organizacije civilnog društva i osoba koje rade s mladima u domeni globalnog učenja, integracije migranata i interkulturalnog obrazovanja. Projekt je financiran iz programa Erasmus +, a provodi se u suradnji s partnerskim organizacijama Think Global iz Londona, CSC Danilo Dolci iz Palerma te Mladinskim Centrom Dravinjske doline iz Slovenskih Konjica.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.