Search
Close this search box.

Obilježili smo Međunarodni dan sreće!

Podijeli

Obilježili smo Međunarodni dan sreće!

Iako se na ovaj dan, 20. ožujka, priča o sreći, nažalost, istraživanja pokazuju da su mladi danas manje sretni od svojih starijih generacija. Razlozi tome su razni: sve veća upotreba društvenih medija, društvene i ekonomske nejednakosti, stambena kriza te strahovi od rata i klimatskih promjena (izvor: Svjetski izvještaj o sreći).

No, nije sve tako crno. Dobrobit i emocionalno zdravlje u djetinjstvu mogu pozitivno utjecati na sreću i zadovoljstvo u odrasloj dobi i tu svi odrasli, a naročito škole, imaju vrlo važnu ulogu. Možemo raditi na kreiranju obrazovnog okružja i procesa usmjerenih na dobrobit djece i njihov socio-emocionalni razvoj, kao i znanja potrebna za poučavanje osobnih i socijalnih kompetencija. Možemo odlučiti usmjeriti se na sreću i dobrobit u našoj svakodnevici, odnosima, planovima.

Da bismo vam pomogli u tome, dijelimo s vama Zbirku radionica “Pokreni promjenu” u kojoj možete pronaći nastavne pripreme o sreći, poput “Kutija sreće” i “Sanjam školu”, te vam dijelimo jednu zasebnu nastavnu pripremu: “Dan smijeha”.

Za kraj, umjesto da djecu plašimo svijetom odraslih, možda je vrijeme da naučimo od djece – diviti se sadašnjem trenutku i usmjeriti se na ono što nas veseli.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.