Search
Close this search box.

Održana edukativna aktivnost u Sloveniji o konceptima održivog življenja i klimatske pravde

Podijeli

Sredinom ožujka troje predstavnika Foruma sudjelovalo je na dvodnevnoj edukaciji u Ribnom u Sloveniji kroz projekt ,,Škole za ekološku pravednost”.


Edukacija je okupila obrazovne radnike:ice iz suradničkih škola i organizacija iz Budimpešte, Beograda, Grosuplja, Ljubljane, Pregrade i Zagreba kako bi učili o konceptima održivog življenja i klimatske pravde. Tijekom seminara izmjenjivale su su aktivnosti na otvorenom u prirodi s učenjem kroz radionicu i predstavljanje ključnih pojmova. Edukatorica Burcu Meltem Arık, predavačica na istanbulskom Bilgi Sveučilištu, sudionike:ice je upoznala s pojmom biomimikrije u dizajnu, provela kroz senzornu šetnju prirodom te otvorila diskusiju i promišljanje o osnovnim principima ekološke pravde. Održana edukacija je prva od planirane tri zajedničke edukativne aktivnosti u sklopu ,,Faze učenja” projekta, koja će se provoditi tijekom cijele godine.


Projekt ,,Škole za ekološku pravednost” financiran je sredstvima Erasmus+ programa.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.