„Odaberi i podučavaj“ o Europskoj uniji – nova publikacija s 10 nastavnih priprema

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Publikaciju „Odaberi i podučavaj“ nastalu u okviru projekta „MEGA: jačanje europske dimenzije odgoja i obrazovanja“ možete preuzeti OVDJE.

Iznimno nam je drago podijeliti s vama novu publikaciju s 10 nastavnih priprema na temu Europske unije. Nastavne pripreme su namijenjene primarno za srednje škole i rad s učenicima u dobi od 14 do 18 godina, no naravno da vas potičemo da probate europske teme donijeti i na vrata osnovnih škola!

Ovom publikacijom želimo vas potaknuti da s učenicima:icama surađujete na temama vezanim uz Europsku uniju i da s njima razgovarate o Europskoj uniji, što ona radi, što ona znači za njih i što se može učiniti kako bi se poboljšala.

Ova publikacija temelji se na nalazima koje su projektni:e partneri:ice identificirali:e u Bijeloj knjizi o poučavanju o Europskoj uniji i odgovaranju na potrebe koje su izrazili nastavnici:ice i učenici:ice.

Nastavni materijali prikupljeni u ovoj publikaciji tematski prate poglavlja publikacije koju je objavila Europska unija pod naslovom ,,EU i ja”:

  1. ŠTO JE EUROPSKA UNIJA?
  2. KAKO FUNKCIONIRA EUROPSKA UNIJA?
  3. ŠTO NAM EU DONOSI U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU?
  4. ŠTO JE NA DNEVNOM REDU EU-A?


uz dodatak zasebne teme o Europskom zelenom planu:

  • EUROPSKI ZELENI PLAN


Publikacija sadrži 10 nastavnih priprema za osnovnu verziju za nastavne sate gdje učenike i učenice tek upoznajete s temama Europske unije i naprednu verziju za one koji su već iskusni znalci Europske unije te žele znati više.  Osnovna razina pruža uvod i osnovne informacije o određenoj temi, dok napredna razina ulazi dublje u temu, otvara dodatna pitanja i potiče daljnje istraživanje.

Ove nastavne pripreme imaju i dodatak, a to je mogućnost provedbe sa i bez digitalnih alata, što vam nudi dvije različite opcije u nastavi.

Još jednom vas želimo potaknuti da upoznate EU sa svojim učenicima:cama jer sve ove aktivnosti u konačnici imaju jedan cilj, a to je izgradnja budućih generacija aktivnih europskih građana i građanki.

Ova publikacija dostupna je na šest jezika: engleskom, francuskom, hrvatskom, njemačkom, portugalskom i španjolskom jeziku, a detaljnije možete pogledati na mrežnoj stranici projekta.

learningeurope.eu/hr

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.