[ODRŽANO] Poziv na online predavanje „Praktične preporuke za inkluziju učenica i učenika iz Ukrajine u škole” 22. veljače 2023., 10 h

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Forum za slobodu odgoja, u suradnji s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, poziva vas da se prijavite na online predavanjes praktičnim preporukama za inkluziju učenika:ca iz Ukrajine u školu u sklopu projekta Škole zajedništva / Школи спільнот – podrška školama u inkluziji učenika i učenica iz Ukrajine, koje će se održati 22. veljače 2023. u 10 sati (u trajanju od sat i pol). Rok za prijavu je 20.2.2023.

Poziv je otvoren za sve učitelje:ice, stručne suradnike:ce te ravnatelje:ice škola koje polaze učenici i učenice iz Ukrajine, ali i za sve one zainteresirane za primjere dobre prakse rada s inojezičnim učenicima i učenicama. Svoje sudjelovanje možete prijaviti putem online obrasca, a prijavnicu za sudjelovanje potom očekujte 21. veljače putem e-maila. Predavanje će biti snimano.

Kroz predavanje će sudionici i sudionice imati priliku upoznati se s primjerima dobre prakse iz Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice koju od početka izbjegličke krize pohađa velik broj učenika i učenica iz Ukrajine. Kakvo je njihovo iskustvo prihvata učenika i učenica, na koje su sve izazove nailazili i kako su se s njima nosili te koje su sve napretke u svom radu s učenicama i učenicima iz Ukrajine do sad iskusili, iz prve ruke će s nama podijeliti ravnateljica škole gđa Goranka Štefanić. Učiteljica hrvatskog jezika Sanja Habek poseban će naglasak staviti na temu kako s učenicima i učenicama iz Ukrajine raditi na satima hrvatskog jezika.

Kontakt osoba: Vanja Kožić Komar, vkozic@fso.hr

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.