Search
Close this search box.

Održan novi seminar „Oboji svijet!“

Podijeli

Kako s učenicima govoriti o različitosti i toleranciji? Na koji način prihvaćanje različitosti utječe na smanjivanje predrasuda i stereotipa? Kako pomoći mladima da grade pozitivan identitet o sebi? Kako poticati kreativno razmišljanje? Kako obrađivati teme interkulturalizma te kako osigurati kod učenika razvoj interkulturalnih kompetencija? Kako ih osnažiti da budu glasnici tolerancije, poštivanja različitosti, solidarnosti i kulturanoga razumijevanja?

Na ova, ali i mnoga druga pitanja pokušali smo odgovoriti  na novome seminaru „Oboji svijet!“, koji se održao 25. i 26. svibnja 2018. godine u Učeničkom domu Marije Jambrišak, zajedno s 23 sudionice iz odgojno-obrazovnih ustanova. Seminar je ocijenjen ocjenom 4,85 (na skali od 1 do 5) kroz anonimnu evaluaciju. Neki od komentara bili su:

Izuzetno poticajno, kvalitetno, nadahnjujuće i korisno kako za mene, tako i onome što ćemo primijeniti u školi. Kombinacija teorije, prakse i diskusije od velike su važnosti i koristi za sve.

Ovaj seminar je meni vrlo koristan, a ugođaj je bio opušten i poticajan.

Ovakvi seminari su jedini koji nas ispune i osvijeste da budemo što bolji u svome radu.

Sve je divno, uvijek sam vesela s vama, ovolika divna energija u dan i pol može se postići samo kod ljudi koji šire samo good vibes.

Još jedan odličan seminar u organizaciji Foruma. Poticajna, a opuštena atmosfera. Ugodan rad. Nova poznanstva.  

Cilj seminara je razvoj kompetencija odgojno-obrazovnih djelatnika u području rada s djecom i mladima na prihvaćanju i poštivanju različitosti. Sudionici seminara su stekli nove vještine i alate kako s učenicima razgovarati na ove toliko važne teme kako bi potaknuli učenike na kritička promišljanja, sudjelovanje u društevnim promjenama te aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici.

Seminar je novi segment Forumovog šireg programa „Oboji svijet šarenim bojama tolerancije“ koji je najviše prepoznat po likovno-literarnom natječaju „Oboji svijet!“. Seminarom smo željeli dodatno pomoći nastavnicima i ostalim odgojno-obrazovnim stručnjacima u mentorstvu i vođenju učenika u razvoju kritičkog promišljanja, interkulturalnih kompetencija, aktivnizma, razumijevanja sukoba, razvoja empatije te razumijevanja i prihvaćanja različitosti.

Seminar je razvijen i proveden u sklopu projekta „Oboji svijet! – putevima tolerancije kroz kreativnost i stvaralaštvo“ uz financijsku potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kurikulum seminara možete pronaći na poveznici.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.