Program „Medijacija“ na karti primjera dobrih praksi u Europi

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

EduCATe je projekt partnerstva na razini EU (između ostalih u projektu sudjeluje Centar za mir, nenasilje i ljudska prava iz Osijeka) s ciljem prikupljanja i razmjene dobrih praksi u učenju nenasilne komunikacije i transformacije sukoba na razini Europe, posebno za učitelje, te razvoja europske mreže za zagovaranje ove teme na europskoj i nacionalnim razinama.

Upravo s ciljem razvoja mreže, Forum je sudjelovao na zajedničkom sastanku prošlog mjeseca u Bruxelles gdje su se ključni dionici projekta (organizacije iz Švedske, Španjolske, Francuske, Italije, Belgije i Hrvatske) sastali i raspravili mogućnosti za daljnju suradnju.

U sklopu projekta, istraživači iz šest zemalja su opisali sadašnje stanje u obrazovanju za upravljanje sukobima za učitelje u svojim zemljama, kao i prepoznali dobre prakse u ovom području. Upravo je program „Medijacija“ prepoznat kao takav primjer na razini Hrvatske. Izrađena je i interaktivna mapa koju možete vidjeti ovdje, cjelokupni izvještaj o istraživanju na engleskom možete preuzeti ovdje, dok ključne stavove, nalaze i preporuke na hrvatskom možete pročitati ovdje.

Pozivamo sve koji se žele uključiti u rad buduće mreže da nam se jave, kao i prate naše objave te objave na službenoj stranici projekta.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.