Search
Close this search box.

Održan prvi sastanak partnera na Forumovom međunarodnom projektu „Start the Change“

Podijeli

Mjesec ožujak započeli smo s jako važnim sastankom – dvodnevnim kick of meetingom „Start the Change” projekta.

U Zagrebu, u prostoru naše udruge, po prvi puta su se službeno sastali svi partneri Forumova projekta:

  • OŠ Ivana Meštrovića, Zagreb
  • INOVA+ Innovation Services, Portugal
  • José Estêvão Secondary School, Portugal
  • Macedonian Civic Education Center, Sjeverna Makedonija
  • State Municipal School „Nikola Karev”, Strumica, Sjeverna Makedonija)
  • Mreža centara za obrazovne politike (NEPC) i
  • SIRIUS Policy Network on Migrant Education, Belgija)

koji će se sljedeće tri godine provoditi u Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji i Portugalu.

Cilj je ovog projekta osnaživanje učitelj/ica, učenika/ca i njihovih roditelja u razumijevanju i prepoznavanju složenosti i izazova suvremenog društva jačanjem njihovih osobnih, socijalnih i građanskih kompetencija cjelovitim pristupom radu sa školama. Osim direktnog rada sa školama, ovim se projektom želi doprijeti i do donositelja politika kako bi im prenijeli poruke i ideje učenika koje će se provedbom ovog projekta istaknuti kao ključne.

Na sastanku su predstavnici/e partnerskih organizacija raspravljali o ideji projekta, na koji način projektne aktivnosti prilagoditi kontekstu svake od partnerskih zemalja, razmjenjivali su dosadašnje iskustvo u provođenju projekata slične tematike te tražili zajednička rješenja nadolazećih projektnih izazova.

Prvu aktivnost ovog projekta posvetit ćemo upravo onima čiji glas se ne čuje dovoljno i često ne uzima u obzir, a volimo reći da na njima svijet ostaje  – učenicima. Nakon što u svakoj od zemalja partnerske organizacije odaberu 4 škole koje će biti uključen u projekt, u tim će se školama održati fokus grupe kako bismo daljnje projektne aktivnosti oblikovali u skladu s glasom mladih – njihovim problemima i idejama o pokretanju promjena, njihovom vizijom svijeta u kojem žive.

Očekuju nas i intervjui sa školskim timovima, međunarodni trening za trenere, petodnevna edukacija za učitelje, izrada publikacija za rad s učenicima…, pa vas pozivamo da pratite našu mrežnu stranicu i razvoj ove lijepe projektne priče o mladim pokretačima promjene. 

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.