Search
Close this search box.

Održan sastanak sa školama u projektu „Pokreni promjenu!“

Podijeli

„Vaša generacija suočava se s nizom novih izazova i globalnih promjena koje su bile nezamislive vašim roditeljima” rekla je djeci današnjice Henrietta H. Fore, izvršna direktorica UNICEF-a, još puno prije pojave pandemije koronavirusa. Svi odrasli, a posebno odgojno-obrazovni radnici i radnice suočeni su istovremeno s izazovom razumijevanja svijeta i društva u kojem se nalaze te s izazovom objašnjavanja toga svijeta djeci i mladima. Ili, bolje reći izazovom pronalaženja i podučavanja najvažnijih alata kojima bi djeca i mladi sami razumijevali, propitkivali postojeći i stvarali bolji svijet oko sebe. Odgojno-obrazovne radnice i radnici znaju da djeca i mladi imaju svoje shvaćanje najvažnijih problema, ali i mnogo zanimljivih ideja za njihovo rješavanje. Kako iz njih izvući najbolje, kako probuditi, podržati i osnažiti glas djece i mladih danas, glavna je tema Forumovog trogodišnjeg međunarodnog projekta „Pokreni promjenu!“. U njemu sudjeluje po pet škola u Hrvatskoj, Portugalu i Sjevernoj Makedoniji.

U Zagrebu, uoči samog početka ove posebne školske godine, pune nedoumica, nejasnoća i izazova, u Zagrebu smo se susreli s predstavnicima škola iz Hrvatske kako bismo dogovorili detalje aktivnosti koje su pred nama. OŠ Ivana Meštrovića iz Zagreba, Komercijalna i trgovačka škola iz Bjelovara, Srednja škola Dugo Selo, Škola za medicinske sestre Vrapče te Upravna škola iz Zagreba kroz projekt će raditi s učenicima na pokretanju inicijativa s naglaskom na većoj važnosti glasa učenika, a s ciljem prevencije nasilja, unaprjeđenja inkluzije, medijske pismenosti, interkulturalnog razumijevanja i aktivnog građanstva.

Sve aktivnosti i rezultate projekta možete pratiti i na zasebnoj stranici projekta startthechange.net

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.