Održan skraćeni program profesionalnog razvoja ravnatelja za razvoj inkluzivne školske kulture

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Prošlog tjedna, 1. i 2. rujna organizirali smo dvodnevni skraćeni program profesionalnog razvoja za ravnateljice osnovnih i srednjih škola za razvoj inkluzivne školske kulture. Teme su nam bile identitet, društvena i obrazovna pravda, različiti oblici vodstva škole, strateško upravljanje školom, misija i vizija te izrada razvojnog plana škole. Program smo proveli u suradnji s Pučko otvoreno učilište Korak po korak. Glavni cilj je bio podizanje svijesti o važnosti kvalitetnog profesionalnog razvoja ravnatelja:ica u području inkluzivnog vodstva, a stručni skup se održao u Mariji Bistrici u okviru međunarodnog projekta HEAD: osnaživanje ravnatelja:ica za inkluzivnu školsku kulturu.Edukacija se odvijala uz vodstvo edukatorica Sanje Brajković iz Network of Education Policy Centers i Eli Pijaca Plavšić iz Forum za slobodu odgoja.

Tijekom susreta stvorila se snažna grupa podrške između ravnateljica koje su vrlo jasno pokazale kako osim što žele kontinuirano raditi na svom profesionalnom razvoju imaju i viziju škole u kojoj će se sva djeca osjećati dobrodošlo.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.