Search
Close this search box.

Održana međunarodna konferencija „Pokreni promjenu“

Podijeli

U sklopu međunarodnog dvogodišnjeg projekta „Pokreni promjenu – prihvaćanje različitosti kroz interkulturalno obrazovanje i volontiranje“, u Novinarskom domu u Zagreb, održana je završna konferencija „Pokreni promjenu“ na kojoj se okupilo oko 120 učitelja i stručnjaka iz Italije, Ujedinjanog Kraljevstva, Slovenije i Hrvatske.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati projekta kroz projekciju kratkog dokumentarnog filma „Start the Change“ te su svi sudionici dobili i publikaciju „Knjiga dobrih ideja“ u kojoj su prikupljeni primjeri dobrih praksi školskih projekata koji su provedeni tijekom projekta u sve četiri zemlje. Tijekom dva panela, sudionici su imali prilike čuti iskustva učenika iz Slovenije, Hrvatske i Velike Britanije o njihovom sudjelovanje u školskim projektima te iskustva učitelja i koordinatora projekta iz sve četiri zemlje.

Pored predstavljanja rezultata projekta, na konferenciji su održana i tri predavanja iz područja građanskog odgoja i obrazovanja od strane predavača iz Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske te su sudionici mogli sudjelovati i u jednoj od četiri ponuđene radionice u kojima su se istraživale teme poput populizma, interkulturalnog obrazovanja, rada s učenicima na osvještavanju pitanja većine i manjine te kako manjine mogu iskoristiti društvene mreže da se njihov glas čuje u društvu.

Detaljnije o programskom sadržaju možete pročitati u konferencijskom izvještaju na mrežnim stranicama projekta „Start the Change“.

Projekt „Pokreni promjenu!“ je sufinanciran od strane Izvršne agencije Europske unije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) u sklopu programa Erasmus+, Ureda za Udruge Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.