Search
Close this search box.

Završne aktivnosti na projektu „Edukacija o Europskoj uniji“

Podijeli

S krajem ove godine došle su i završne aktivnosti na projektu „Edukacija o Europskoj uniji“ kojeg je financiralo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Nakon održanih seminara u Požegi, Osijeku, Vinkovcima i Slavonskom Brodu organiziran je studijski posjet Gimnaziji Vukovar. Gimnazija Vukovar je treću godinu zaredom Škola ambasador Europskog parlamenta koja je u evaluacijama visoko ocijenjena. Voditeljica projekta Nataša Vinković, prof., je polaznicima iz drugih osnovnih i srednjih škola predstavila program kao i dodatne aktivnosti koje škola provodi kako bi Europsku uniju približila učenicima. Kolegice i kolege su imali niz pitanja o aktivnostima i sudjelovanju učenika u aktivnostima. Studijski posjet je iskorišten i za podjelu potvrda o stručnom usavršavanju polaznicima koji su do tada izvršili sve obveze.

Inače, kako bi polaznici dobili potvrdu o stručnom usavršavanju trebaju nakon seminara dostaviti svoj primjer obrade teme Europske unije u učionici. Pripreme su pregledane, prilagođene i objedinjene u publikaciju „Kako s učenicima razgovarati o Europskoj uniji“. Ova zbirka nastavnih priprema sadrži 29 primjera aktivnosti kako se s učenicima osnovne i srednje škole može razgovarati o Europskoj uniji. 

Kako se približavaju izbori za Europski parlament koji će se održati u svibnju 2019. godine projektni tim Foruma za slobodu odgoja pripremio je plakat o demokratskim izborima. Plakat je namjenjen učenicima kako bi se upoznali ne samo s izborima za Europski parlament već i o tome što čini izbore demokratskima, koja su njihova prava kada su izbori u pitanju te koje sve vrste izbora postoje. Plakat će tijekom siječnja biti dostavljen svim srednjim školama.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.