Održana nova grupa Osnovnog seminara medijacije – dobar start za novu školsku godinu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Zadnji tjedan prije početka nastave odgojno-obrazovne radnice:i iz 13 osnovnih i srednjih škola bile su dio još jedne grupe Osnovnog seminara medijacije u Zagrebu. U dva dana puna ugodnog druženja, promišljanja, dijeljenja, učenja i zabave proširili su svoje znanje i iskustvo o sukobima i njihovu konstruktivnom rješavanju. S novim vještinama i znanjima o medijaciji nadamo se da će biti i spremniji za nove izazove u kolektivima i razredima, da će više sukoba završiti na obostranu korist i dobrobit te da će učenice i učenike s kojima rade podučavati novim vještinama.

Navodimo i neke od komentara sudionika iz anonimnih evaluacija:

Odlična pripremljenost predavačica, osiguravanje ugodne i radne atmosfere.

Sve je bilo vrhunski, jako zanimljivo, dinamično i edukativno

Ovo je bila odlična edukacija, vidi se da voditeljice imaju ogromno iskustvo i da su izuzetno stručne te bih vrlo rado nastavila s edukacijama u području medijacije. 🙂

Dosad sam uočavao da su ljudi u svađalačkom modu, ali sad ću početi razlikovati pozicije od interesa. Ugodna atmosfera na seminaru. Uživao sam. Zapitao sam se zašto nije tako svima u klasičnoj školi… Osjeti se da vam je stalo. Tu mislim na svo osoblje iz organizacije.

Za sve koji su zainteresirani za vještine medijacije, uskoro otvaramo novu grupu.

Podsjećamo i na otvorene pozive Ministarstva znanosti i obrazovanja za osnovne i srednje škole te učeničke domove (otvorene do 30. 9.) na prijavu školskih projekata s ciljem razvoja školskih preventivnih programa te projekata izvannastavnih aktivnosti.

Ovdje možete pogledati i pregled programa i edukacija Foruma za slobodu odgoja kao doprinos preventivnim školskim programima i izvannastavnim aktivnostima kojima možete obogatiti svoje projekte.

Sve upite i dodatne informacije o programima i edukacijama možete zatražiti od Jelene Perak, koordinatorice školskih preventivnih programa, na jperak@fso.hr ili 01/4663-503.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.