Search
Close this search box.

Postanite organizatori „Oboji svijet“ natječaja u svojoj školi i/ili zajednici i obojite svijet bojama različitosti!

Podijeli

Oboji svijet natječaj vas i ove godine poziva da potaknete svoje učenike i učenice da promišljaju i kreativno se izraze o temama prihvaćanja, demokracije, ravnopravnosti… i svim srodnim temama koje su njima važne, o kojima žele kreativno progovoriti te pomoći nam da i ove godine zavirimo u njihove svjetove i čujemo njihove poruke. Što su proteklih godina učenici izradili, možete pogledati ovdje: „Oboji svijet 2021“ i „Oboji svijet 2022.“

Ključna pitanja ovogodišnjeg natječaja su:

  • Što vas brine u svijetu koji vas okružuje i što vi tu možete?
  • Što to znači imati jednaka prava?
  • Kako vi možete pomoći da se drugi osjećaju prihvaćeno? Što kad se vi ne osjećate prihvaćeno?
  • Vaša poruka djeci/odraslima zašto smo svi vrijedni baš takvi kakvi jesmo?


Stoga, dobro pročitajte:

te organizirajte Oboji svijet u svojim školama. Do tri najbolja rada pošaljite nam do 27. listopada 2023. godine putem PRIJAVNOG OBRASCA, kako bismo vaše poruke o važnosti tolerancije, međusobnog poštovanja i uvažavanja promovirali putem kanala Foruma za slobodu odgoja! Veselimo se vašim kreativnim radovima i školskim projektima kroz koje ćete doprinijeti da i ove godine dodamo ovom svijetu malo boja tolerancije i međusobnog prihvaćanja te pokušamo pokrenuti pozitivne promjene u sebi i oko sebe.

Oboji svijet natječaj provodi se u sklopu projekta „Oboji svijet! – bojama ravnopravnosti” uz financijsku podršku Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu i civilno društvo, Odjela za promicanje ljudskih prava i civilno društvo.

Na fotogtafiji je rad učenice Mihaele Kopić, Oboji svijet 2021.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.