Search
Close this search box.

Održana tri Osnovna seminara medijacije u Zagrebu, Osijeku i Splitu

Podijeli

Kroz EU projekt „Školski volonteri – osnaživanje i mentorstvo škola za koordiniranje školskih volonterskih programa“ održane su tri dodatne edukacije „Osnovni seminar medijacije“ za 69 predstavnika školskih timova, školskih volontera te predstavnika udruga civilnoga društva u Zagrebu, Osijeku i Splitu.

Sudionici su kroz edukacije dodatno osnaženi za rad s učenicima na teme nenasilnog rješavanja sukoba, kako međusobno komunicirati iskreno, otvoreno i autentično te povećati empatiju i međusobno razumijevanje. Također, sudionici su dobili dodatna znanja o dinamici samoga sukoba, silnicama koje određuju razrješenje ili zaoštravanje svakoga sukoba te različitm načinima, stilovima rješavanja sukoba. A sve navedene teme su bile preduvijet za razumijevanje i vježbanje samoga procesa medijacije kroz koji su sudionci dodatno osnaženi za rješavanje sukoba na nenasilan način unutar svoje okoline te same škole.

Sve tri edukacije su ocijenjene ocjenom 4,9 (na skali 1 do 5) kroz anonimnu evaluaciju:

Neki od komentara sudionika su bili:

Odlično i korisno za osobni i profesionalni razvoj.

Oduševljena sam seminarom. A koristit ću metode nenasilne komunikacije i aktivno slušanje kako bih gradila sebe i bila primjer drugima.

Koristit ću gotovo sve metode i sadržaje i u radu i u životu.

Obzirom da sam na poziciji stručnog suradnika u srednjoj školi, svakodnevno posredujem u rješavanju sukoba, pa će mi stečena znanja i vještine neizmjerno koristiti. Drago mi je što sam upoznala ovu tehniku, ali i načinena koji se razmišlja pri rješavanju sukoba.

Kako sam u stalnom kontaktu s djecom i mladima, sigurno ću koristiti sve metode i sadržaje koje smo naučili. Prvenstveno ću raditi na sebi kako bih mogla uspješno raditi i pomoći svima koji to trebaju.

Moći ću ponuditi opciju medijacije za rješavanje sukoba.

Sadržajno i detaljno pružene informacije o medijaciji.

Voditeljice su izvrno pripremljene, kompetentne i komunikativne. Seminar je osmišljen na način da potiče interakciju, bez previše aktivnosti u provima – taman je sve izbalansirano.

U projektu sudjeluje 21 škola iz 7 županija RH, mladi koji kao školski volonteri volontiraju u školama te su podrška školskim timovima u implementaciji volonterskih programa. Uz navedene sudionike, u projekt su uključeni i predstavnici lokalnih udruga koji surađuju sa školama u provedbi volonterskih akcija.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.