Search
Close this search box.

Održane fokus grupe o temeljnoj pravnoj pismenosti

Podijeli

Održane su fokus grupe s nastavnicama i učenicima na projektu Pravo u svakodnevici – Law in Everyday Life, financiranog sredstvima Erasmus+ programa.

U istraživanju je sudjelovalo devet nastavnica srednjih škola te devetnaest učenika srednjih škola s područja cijele Hrvatske.

Sudjelovanje nastavnica i učenika nam je izrazito važno kako bismo mogli utvrditi područja u kojima je potrebno educirati djecu u savladavanju temeljne kompetencije iz pravne pismenosti, kao i izazove koje uvođenje takvog programa i njegovo podučavanje nosi sa sobom.

Slijedi nam analiza održanih fokus grupa koje su nam pružili bolje razumijevanje i iskustva o pravu u svakodnevici iz perspektive nastavnica i učenika te daljnji koraci u ispitivanju temeljne pravne pismenosti s drugim sudionicima putem upitnika.

Hvala svim nastavnicama i učenicima na izdvojenom vremenu, volji i želji da doprinesu razvitku našeg projekta i koraku bliže za ostvarenje njegovih ciljeva.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.