Održani sastanci s predstavnicima MZO-a, AZOO-a i Uredom pravobraniteljice za djecu, za podršku školama Sisačko-moslavačke županije

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Jedan od prioriteta projekta „Škole podrške“ je ustanoviti obrazovni konzorcij za podršku djeci i mladima u Sisačko moslavačkoj županiji koji čine: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje, Ured Pravobraniteljice za djecu te predstavnici lokalne vlasti u Županiji, zajedno s Forumom za slobodu
odgoja i UNICEF-om Hrvatska.

Forumov tim susreo se u petak, 28. svibnja 2021. godine s ravnateljicom Agencije za odgoj i obrazovanje, dr.sc. Dubravkom Brezak Stamać. Ravnateljica Agencije podijelila je svoja iskustva iz posjeta školama u Sisačko-moslavačkoj županiji te istaknula važnost intervencija usmjerenih na psihološke potrebe djece i mladih u županiji, nakon dvostruke krize pandemije i potresa, kao i na potrebe odgojno- obrazovnih djelatnika. Savjetnici Agencije pratit će provedbu programa te sudjelovati u radu stručnog konzorcija projekta.  

Isti dan održan je sastanak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, s Načelnikom Sektora za darovite i djecu s teškoćama te informacijsku potporu sustava odgoja i obrazovanja, g. Darkom Totom, koji je izrazio interes i podršku projektu te iznio iskustva postojećih intervencija i podrške koje se osigurava u području Sisačko- moslavačke županije od strane Ministarstva.

Dana 31.5. održan je sastanak s Pravobraniteljicom za djecu, gđom Helencom Pirnat Dragičević te Savjetnicom prof. Davorkom Osmak Franjić. Podijeljena su najnovija iskustva u radu Mreže Mladih Savjetnika Pravobraniteljice za djecu, razmijenjene ideje i prakse poticanja aktivnog sudjelovanja i glasa djece i mladih u sustavu obrazovanja te je iskazan interes za budućom suradnjom i uključivanjem u nove projekte sa svrhom dobrobiti i participacije djece.
Tijekom mjeseca lipnja i srpnja 2021. planiraju se sastanci s predstavnicima lokalne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.