[ODRŽANO] GLAS UČENIKA:CA I POKRETANJE PROMJENA: Održane dvije radionice s učenicima I. tehničke škole Tesla u Zagrebu koji pohađaju fakultativni predmet Škola i zajednica

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Početkom travnja u Forumovom smo uredu imali priliku ugostiti petnaestak učenika I. tehničke škole Tesla u Zagrebu i njihovu profesoricu Helenu Jilek Kubalek. Naime, u sklopu fakultativnog predmeta Škola i zajednica, ovi učenici sa svojom profesoricom uče i istražuju kako aktivirati i unaprijediti glas učenika i učenica u svojoj školi.

Na prvoj radionici saznali su nešto više o Forumu i ulozi civilnog društva, ali i o projektu Pokreni promjenu koji je Forum provodio u suradnji sa školama u kojima se poticao glas učenika i učenica i njihovo aktivno sudjelovanje na nivou škole i lokalne zajednice. Tako su se imali priliku upoznati s učeničkim projektima Škole za medicinske sestre VrapčeSrednje škole Dugo Selo, Upravnom školom Zagreb, Komercijalno-trgovačkom školom Bjelovar te Prvom gimnazijom u Zagrebu.

Na drugu radionicu učenici su došli sa svojim idejama o promjenama koje žele vidjeti u svojoj školi te smo zajedno razvijali projektnu ideju kako bi mogli planirati svoj daljnji rad. Cilj njihovog projekta je jačanje uloge vijeća učenika i poticanje svojih vršnjaka na aktivnije djelovanje u školi kako bi mogli pozitivno utjecati na odluke u školi. Tijekom radionice su kroz interaktivne metode sami planirali aktivnosti svog projekta, resurse koji su im potrebni, vremenski okvir i metodologiju rada. Kroz razvoj svoje projektne ideje, vježbali su timsku suradnju, razvijali kritičko mišljenje i međusobno se poticali na odgovornost prema svojoj školskoj zajednici kako bi potakli promjene koje žele vidjeti u svojoj školi.

Ostajemo u kontaktu s ovom grupom učenika i njihovom profesoricom te nas veseli saznati kako će se odvijati provedba njihovog projekta u ovoj i sljedećoj školskoj godini.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.