[Predstavljamo]: Novi letak za roditelje – „Medijacija u školi“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Unutar projekta „Mijenjajmo svijet medijacijom“ obnovili smo naš stari letak za roditelje – Medijacija u školi – kojim svi nastavnici:e, učiteljice, stručni suradnici:e mogu informirati roditelje o dobrobitima školske i vršnjačke medijacije i podučiti ih kako podržavati dijete da konstruktivno pristupa sukobima u kojima se nađe svakodnevno. Kako podučavamo na seminarima iz područja medijacije – važno je na sukobe gledati kao na svakodnevno neslaganje u koje često možemo doći jer smo jednostavno svi različiti. Isto je tako važno u takvim situacijama znati razgovarati i dogovoriti se zauzimajući se za sebe, ali pazeći i da ne povrijedimo druge. Ako to ipak ne mogu sama, djeca mogu dobiti pomoć i podršku školskog medijatora:ice stručne – najčešće stručne suradnice ili razrednice:ka koji vještine medijacije primjenjuju u raznim situacijama. Isto tako, tim vještinama podučavaju i same učenike:ce kroz razne projekte i programe u školi. Ovim letkom željeli smo im olakšati i prenošenje ovih informacija i znanja na roditelje.

Letak je dizajniran na način da ga je lako preuzeti i ispisati, a možete ga slobodno preuzeti ovdje (po ispisu ga je potrebno preklopiti i letak je gotov).

Projekt „Mijenjajmo svijet medijacijom“ kojim radimo na prevenciji nasilja kroz unaprjeđenje komunikacijskih vještina i vještina nenasilnog rješavanja sukoba odgojno-obrazovnih radnika:ca u Zagrebu financijski podržava Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.