Search
Close this search box.

Osnovni seminar medijacije u Osnovnoj školi Krapinske Toplice

Podijeli

Prošlog su tjedna naše stručnjakinje Ana Munivrana i Višnja Pavlović u Osnovnoj školi Krapinske Toplice održale Osnovni seminar medijacije, drugu od sedam edukacija na kojima sudjeluju učitelji/ice Krapinsko-zagorske županije u sklopu dvogodišnjeg projekta Učimo ih za njihovu budućnost: podrška i osnaživanje učitelja_ica i ravnatelja_ica u izgradnji održive i demokratske škole.

Učitelji i učiteljice učili su o temeljnim ljudskim potrebama u odnosima, kako komunicirati iskreno, otvoreno i autentično te povećati empatiju i međusobno razumijevanje te na koji način provoditi medijaciju u svojim školama. Komentari učitelja/učiteljica opet su nam potvrdili koliko je ovaj seminar koristan, kako u svakodnevnoj komunikaciji tako i u školskom okruženju u radu s učenicima, učiteljima i roditeljima. Donosimo neke od komentara učitelja/ica prikupljenih anonimnom evaluacijom:

  • Mogu primjenjivati ovaj sadržaj u radu s učenicima i učiteljima.
  • Odlična tema i odlične predavačice!
  • Ove radionice ću primijeniti u sklopu Sata razrednika kao dio Građanskog odgoja i obrazovanja.

Projekt „Učimo ih za njihovu budućnost: podrška i osnaživanje učitelja_ica i ravnatelja_ica u izgradnji održive i demokratske škole“ s provedbom je započeo u ožujku 2019. godine, a provodi ga Forum za slobodu odgoja s partnerima uz potporu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Cilj projekta je doprinos održivom razvoju lokalnih zajednica i poboljšanju kvalitete života kroz razmjenu znanja i iskustava. Projekt želi izgraditi kapacitete i kompetencije nastavnika i ravnatelja kako bi se oblikovala demokratska škola kao mjesto izgradnje održive i demokratske lokalne zajednice. Više detalja o projektu možete pronaći na sljedećoj poveznici https://fso.hr/projects/ucimo-ih-za-njihovu-buducnost/

Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom članku isključiva su odgovornost Foruma za slobodu odgoja i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.