Search
Close this search box.

Seminar „Sretno dijete“ održan u Vrbovcu

Podijeli

Iznimno motivirana i energična skupina učiteljica i stručnih suradnica dočekala nas je u II. osnovnoj školi Vrbovec gdje su naše stručnjakinje Eli Pijaca Plavšić i Ana Munivrana 1. i 2. listopada 2019. održale edukaciju „Sretno dijete“.

Uz djelatnice II. OŠ Vrbovec, seminaru su se priključile djelatnice OŠ Donji Kraljevec, I. OŠ Čakovec i OŠ Stjepan Radić Božjakovina.

Projektom se osnažuje i educira učitelje, stručne suradnike te djecu i mlade za primjenu sadržaja iz područja osobnog i socijalnog razvoja. Fokus je na uspješnijem komuniciranju i nenasilnom rješavanju sukoba te na jačanju osobnih i socijalnih kompetencija učenika u odabranim školama u Zagrebačkoj, Međimurskoj i Brodsko-posavskoj županiji. Provodi se uz financijsku potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku tijekom 2019. godine, a puni je naziv projekta “Mali medijatori u sretnoj školi – socio-emocionalne kompetencije djece i mladih za konstruktivno rješavanje sukoba i prihvaćanje različitosti”.

Škole partneri projekta su:

  • u Zagrebačkoj županiji II. osnovna škola Vrbovec,
  • u Brodsko-posavskoj Tehnička škola Slavonski Brod, te
  • u Međimurskoj županiji Osnovna škola Donji Kraljevec.

Nakon edukacija, održat će se Komunikacijska akademija za dvije grupe učenika u Vrbovcu i Slavonskom Brodu, koji će nakon toga osmisliti radionice za svoje vršnjake.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.