Search
Close this search box.

Paket podrške odgojno-obrazovnim radnicima/ama za sretan povratak u školu

Podijeli

Na početku nove školske godine, nakon godinu i pol života u pandemiji, u nekim dijelovima Hrvatske i života nakon razornog potresa, dugih perioda zatvaranja i nastave na daljinu ponovno vas podsjećamo na materijal kojeg smo razvili na početku prošle školske godine. 

Na početku ove školske godine materijal kojeg smo razvili možda je još i važniji, stoga smo ga nadopunili primjerom Plana (kurikuluma) oporavka Škole za primalje iz Zagreba kojeg su razvili ravnateljica i djelatnici škole, a koji može poslužiti kao primjer dobre prakse svim onim školama koje razmišljaju o povratku učenika u školske klupe i svih izazova i poteškoća koje će život u pandemiji imati i na njihovo učenje, ali i na njihovo mentalno zdravlje.

Namjera ovih publikacija je da se u škole vratimo spremniji, da nam učenici/e i učitelji/ce budu sretniji te da suradnjom s vodstvom škole, kolegama i kolegicama, učenicima i učenicama, a vođeni dragocjenim iskustvom, učinimo ovu, još jednu izazovnu školsku godinu godinom pozitivnih promjena.

Kako bismo vam pružili podršku u izazovima koji vas očekuju s povratkom u školu, podsjećamo vas na  Paket podrške odgojno-obrazovnim radnicima/ama za sretan povratak u školu. Ovaj se Paket sastoji od:

  • Vodiča za sretan povratak u školu (dopunjeno izdanje) s konkretnim uputama, koracima, primjerima dobre prakse i prijedlozima aktivnosti za ponovno otvaranje škola te izradu plana (kurikuluma) oporavka te
  • Zbirke nastavnih priprema za sretniji povratak u školu – u školske klupe s prijedlozima radionica za rad s učenicima u tri područja: zajednica, kurikulum i strategije učenja i poučavanja, pripremljenu za održavanje nastave uživo i
  • nastavnih priprema za sretniji povratak nastavi na daljinu, u formi ppt-a koje su sastavni dio zbirke nastavnih priprema.

Ovim vas materijalima želimo dodatno potaknuti i inspirirati da olakšate i sebi i svojim učenicima i učenicama razdoblje koje dolazi te se nadamo da će vam pomoći u planiranju školske godine koja je ispred nas.

Sretno!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.