Paket podrške odgojno-obrazovnim radnicima/ama za sretan povratak u školu

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Nova školska godina sve je bliže, kuca na vrata glasnije no ikad, na vrata iza kojih se nalazi mnogo pitanja na koja još uvijek nemamo odgovore. COVID-19 pandemija nas je sve izbacila iz utabanih puteva i primorala nas da se bavimo temama i situacijama o kojima možda nismo nikad ni razmišljali. Sve je to dovelo do mnogih pitanja vezanih za održavanje nastave i ulogu škole, ali i dodatno pokazalo zašto su teme poput mentalnog zdravlja, kvalitetne komunikacije, odnosa i sl. važan i potreban dio obrazovanja svakog djeteta.

Jedno od pitanja koje se postavlja svim dionicima sustava odgoja i obrazovanja jest želimo li se što prije vratiti na staro i nastaviti tamo gdje smo stali ili ovu novonastalu situaciju vidimo kao moguću promjenu i ostvarenje naše želje za drugačijom školom.

Na dio toga što nas očekuje u nadolazećim mjesecima ne možemo utjecati, no zajedno možemo doprinijeti tome da se u škole vratimo spremniji, da nam učenici/e i učitelji/ce budu sretniji te da suradnjom s vodstvom škole, kolegama i kolegicama, učenicima i učenicama, a vođeni dragocjenim iskustvom održavanja nastave na daljinu proteklih mjeseci, učinimo ovu izazovnu školsku godinu godinom pozitivnih promjena.

Kako bismo vam pružili podršku u izazovima koji vas očekuju s povratkom u školu, Forum je prethodnih tjedana za vas pripremao Paket podrške odgojno-obrazovnim radnicima/ama za sretan povratak u školu. Ovaj se Paket sastoji od:

Ovim vas materijalima želimo dodatno potaknuti i inspirirati da olakšate i sebi i svojim učenicima i učenicama razdoblje koje dolazi te se nadamo da će vam pomoći u planiranju drugačije školske godine koja je ispred nas.

Sretno!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.