Search
Close this search box.

Paket podrške odgojno-obrazovnim radnicima/ama za sretan povratak u školu

Podijeli

Nova školska godina sve je bliže, kuca na vrata glasnije no ikad, na vrata iza kojih se nalazi mnogo pitanja na koja još uvijek nemamo odgovore. COVID-19 pandemija nas je sve izbacila iz utabanih puteva i primorala nas da se bavimo temama i situacijama o kojima možda nismo nikad ni razmišljali. Sve je to dovelo do mnogih pitanja vezanih za održavanje nastave i ulogu škole, ali i dodatno pokazalo zašto su teme poput mentalnog zdravlja, kvalitetne komunikacije, odnosa i sl. važan i potreban dio obrazovanja svakog djeteta.

Jedno od pitanja koje se postavlja svim dionicima sustava odgoja i obrazovanja jest želimo li se što prije vratiti na staro i nastaviti tamo gdje smo stali ili ovu novonastalu situaciju vidimo kao moguću promjenu i ostvarenje naše želje za drugačijom školom.

Na dio toga što nas očekuje u nadolazećim mjesecima ne možemo utjecati, no zajedno možemo doprinijeti tome da se u škole vratimo spremniji, da nam učenici/e i učitelji/ce budu sretniji te da suradnjom s vodstvom škole, kolegama i kolegicama, učenicima i učenicama, a vođeni dragocjenim iskustvom održavanja nastave na daljinu proteklih mjeseci, učinimo ovu izazovnu školsku godinu godinom pozitivnih promjena.

Kako bismo vam pružili podršku u izazovima koji vas očekuju s povratkom u školu, Forum je prethodnih tjedana za vas pripremao Paket podrške odgojno-obrazovnim radnicima/ama za sretan povratak u školu. Ovaj se Paket sastoji od:

  • s konkretnim uputama, koracima, primjerima dobre prakse i prijedlozima aktivnosti za ponovno otvaranje škola te izradu plana oporavka te
  • s prijedlozima radionica za rad s učenicima u tri područja: zajednica, kurikulum i strategije učenja i poučavanja, pripremljenu za održavanje nastave uživo i
  • nastavnih priprema za sretniji povratak nastavi na daljinu, u formi ppt-a koje su sastavni dio zbirke nastavnih priprema.

Ovim vas materijalima želimo dodatno potaknuti i inspirirati da olakšate i sebi i svojim učenicima i učenicama razdoblje koje dolazi te se nadamo da će vam pomoći u planiranju drugačije školske godine koja je ispred nas.

Sretno!

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.