Počinje projekt „Sretno dijete: program obrazovanja za socijalni i osobni razvoj djece, mladih i učitelja u sredinama s manje mogućnosti“

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U studenom 2016. godine započeli smo s provedbom projekta „Sretno dijete – program obrazovanja za socijalni i osobni razvoj djece, mladih i učitelja u sredinama s manje mogućnosti“. Projekt koji traje 10 mjeseci podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a u njemu će izravno sudjelovati oko stotinu učitelja i stručnih suradnika iz šest županija te devedeset učenika iz petnaest partnerskih škola. Škole partneri nalaze se u: Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Brodsko-posavskoj, Splitsko-dalmatinskoj, Koprivničko-križevačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Osječko-baranjskoj županiji. Cilj projekta je sustavno i dugoročno razvijati socijalne i emocionalne kompetencije djece, naročito u području komunikacije i prevencije nasilja, kao i osnažiti kompetencije učitelja i stručnih suradnika za poticanje osobnog i socijalnog razvoja djece. Naglasak je na suradnji učitelja i djece jer oni zajedno provode razvojni program u školi.

Središnja aktivnost projekta je edukacija ravnatelja, učitelja i stručnih suradnika kroz trodnevnu obuku: „Sretno dijete – implementacija programa za osobni i socijalni razvoj u školi“, koja će se održati na 3 lokacije (Vrbovec, Split i Našice).

Učenici će kroz radionice koje će provesti učitelji koji su prošli ovu obuku razvijati socio-emocionalne vještine, poput komunikacije i rješavanja sukoba.

Na stručnom osposobljavanju „Sretno dijete“ sudjelovat će po 20-25 stručnjaka koji će postati školski koordinatori za razvojni program unutar svoje škole. Poseban naglasak će se staviti na ulogu emocionalnog razvoja djeteta ili mlade osobe, kako bi se adekvatnim postupanjem i školskim okruženjem stvorili potrebni uvjeti za njihovu dobrobit i uspjeh. Također, podijelit će im se komplet stručnih materijala i predložaka radionica za razvoj programa unutar škola.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.