Search
Close this search box.

Počinje projekt „Sretno dijete“: program prevencije nasilja učenjem socio-emocionalnih vještina djece, mladih i učitelja

Podijeli

U studenom 2016. godine započeli smo s provedbom projekta „Sretno dijete“ – program prevencije nasilja učenjem socio-emocionalnih vještina djece, mladih i učitelja“. Projekt podržava Ministarstvo socijalne politike i mladih, a u njemu će izravno sudjelovati stotinu učitelja i stručnih suradnika iz pet županija te pedeset učenika iz pet partnerskih škola. Škole partneri nalaze se u: Krapinsko-zagorskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj, Međimurskoj, Virovitičko-podravskoj i Požeško-slavonskoj županiji.

Glavni cilj projekta je osnaživanje škola i odgojno-obrazovnih djelatnika za provedbu sustavnog i kvalitetnog programa prevencije neprihvatljivog ponašanja djece i mladih, suzbijanja vršnjačkog nasilja te osnaživanja djece da preuzmu ulogu u rješavanju vršnjačkih sukoba uz podršku educiranih stručnjaka.

Cilj će se ostvariti u periodu od 10 mjeseci, edukacijom i podrškom učitelja i stručnih suradnika, razvojem dodatnih kompetencija u radu s učenicima kroz obuku: „Odnos, sukob, medijacija – implementacija preventivnog programa u školi“ i sudjelovanjem na Konferenciji školske medijacije. Učenici će kroz Akademiju vršnjačkih medijatora i natječaj „Oboji svijet!“ razvijati socio-emocionalne vještine, popute komunikacije i rješavanja sukoba.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.