Search
Close this search box.

Pokreni promjenu: održana dodatna edukaciju za sudionike projekta

Podijeli

Forumove stručnjakinje ovaj su tjedan u Tuhelju održali seminar stručnog usavršavanja „Volontiranje u radu s djecom i mladima“ s učiteljima i stručnim suradnicima koji sudjeluju u projektu „Pokreni promjenu!“.

Tijekom projekta učitelji i stručni suradnici iz 14 osnovnih i srednjih škola u prošloj su školskoj godini proveli školske projekte koji su za cilj imali prihvaćanje različitosti i poticanje interkulturalnog obrazovanja. Na seminaru o volontiranju sudionici su imali priliku dodatno razrađivati postojeće, ali i osmišljavati nove volonterske projekte koji će postati dio njihovih školskih kurikuluma. Na taj će se način osigurati nastavak provedbe projekata u kojima se učenicima omogućava da izraze svoje interese, talente i vještine te kroz aktivno djelovanje doprinesu boljoj kvaliteti svoje školske i lokalne zajednice.

Na seminaru su sudionici imali priliku čuti i o daljnjim aktivnostima projekta u kojima će sudjelovati do kraja 2018. godine. U sklopu projekta provodi se i kreativni natječaj „Oboji svijet“ koji će se ove godine provoditi i u zemljama partnerskih organizacija (Italija, Engleska i Slovenija), a svi školski projekti provedeni u ovim zemljama bit će objavljeni u publikaciji „Knjiga dobrih ideja“ na engleskom jeziku.

O svim ovim aktivnostima možete čitati i dalje na našim mrežnim stranicama te na stranici projekta „Pokreni promjenu!“, gdje ćete pronaći i sve objavljenje publikacije. A učitelje, učenike i koordinatore projekata iz sve četiri zemlje ćete moći uživo čuti u studenom ove godine na finalnoj konferenciji u Zagrebu.

Projekt „Pokreni promjenu!“ je financiran od strane Izvršne agencije Europske unije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) u sklopu programa Erasmus+.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.