Zbirka radionica „Pokreni promjenu!“ – ideje za rad s učenicima

Podijeli

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U sklopu projekta „Pokreni promjenu!“ razvili smo zbirku radionica čiji je cilj razvoj osobnih, socijalnih i građanskih kompetencija kod učenika te koja predstavlja resurs za učitelje i učiteljice kako bi mogli provoditi radionice s učenicima.

Radionice su organizirane u tri glavna područja: osobni i društveni razvoj, građanski odgoj i volonterski projekti. Radionice koje preporučujemo za provedbu s učenicima na početku školske godine su:

To sam ja!, Moj kolaž, Cool je biti poseban?, Kutija sreće, Recept za sretnu školu.

U nastavku školske godine možete provoditi i sljedeće radionice koje se bave temama važnim za djecu i mlade:

S emocijama na „Ti“?, Zauzmi se za sebe!, Koji je tvoj okidač?, Zbogom, nasilje! Dobro nam došla, tolerancijo!, Oprezan let u cyber-svijet, Neka tvoj face bude happy face, Moj element.

A svakako preporučujemo i radionice kojima se potiče kritičko razmišljanje kod učenika o različitim aktualnim društvenim pitanjima, radionice poput:

Ljudska prava za sve, Svi smo mi djece ovog svijeta, Tko će upravljati brodolomcima?, Populizam, Mediji naši svagdašnji, Različiti pogledi na istu priču, Stereotipi i predrasude u medijima, Održiva škola, Globalni ciljevi za održivi razvoj, Neka krene od mene, Pojačaj na VOLontiranje.

Svaka radionica je razvijena na način da traje jedan školski sat te je detaljno opisana i popraćena korisnim savjetima za provedbu, kao i pripadajućim radnim listom za učenike. Publikacija sadrži i ideje za dodatne aktivnosti, prijedloge dodatnih izvora i citate kao poticaj za raspravu.

Radionice mogu doprinijeti boljem razumijevanju složenosti svijeta u kojem živimo razvijajući kod učenika vrijednosti tolerancije i poštovanja raznolikosti.

*

Projekt „Pokreni promjenu!“ je financiran od strane Izvršne agencije Europske unije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu (EACEA) u sklopu programa Erasmus+.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.