Search
Close this search box.

Pokrenuta je mrežna stranica mreže “Cjeloživotno učenje za sve”

Podijeli

Od lipnja sve informacije vezane uz mrežu „Cjeloživotno učenje za sve“ (TEMCO mreža) možete pratiti i na mrežnoj stranici Mreže. Dostupni su svi izvještaji, analize, rezultati istraživanja te gostovanja u medijima i na konferencijama. 

Mreža „Cjeloživotno učenje za sve“ pokrenuta je u listopadu 2020. godine u sklopu projekta „Tematska mreža Cjeloživotno obrazovanje dostupno svima“, čiji je nositelj Institut za razvoj obrazovanja te koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Osnovni članovi Mreže su osam organizacija civilnog društva, jedna javna ustanova i jedan znanstveni institut. Forum za slobodu odgoja jedan je od partnera zadužen za predtercijalnu razinu obrazovanja.

Mreža Cjeloživotno učenje za sve zalaže se za pravičan i uključiv sustav odgoja i obrazovanja u Hrvatskoj. Svrha Mreže je povezati znanstvenike, organizacije civilnog društva i druge dionike za zajedničko djelovanje u identificiranju obrazovnih nejednakosti, predlaganju javnopolitičkih rješenja za otklanjanje istih te raspravljanju i zagovaranju istih putem strukturiranih dijaloga s javnom upravom i drugim dionicima.

Mreža pristupa temi obrazovnih nejednakosti kroz prizmu cjeloživotnog učenja, obuhvaćajući time:

  • rani i predškolski odgoj i obrazovanje;
  • osnovnoškolsko obrazovanje;
  • srednjoškolsko obrazovanje (gimnazijsko, strukovno i umjetničko obrazovanje);
  • visoko obrazovanje;
  • obrazovanje odraslih (koje pokriva sve razine od osnovnog do visokog obrazovanja kao i dalje neformalno učenje).

Rad Mreže može se pratiti i na Facebook profilu mreže.
Ukoliko vas zanima više informacija o Mreži slobodno nas kontaktirajte na e-mail adrese: epijaca@fso.hr ili jperak@fso.hr

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.