Search
Close this search box.

[ODRŽANO] Laboratorij građanske participacije – međunarodni virtualni događaj

Podijeli

Pozivamo vas na međunarodni virtualni događaj „Laboratorij građanske participacije“ koji se održava u sklopu projekta „EUNITE! (EU Citizens Unite and Promote the European Project)15. i 16. veljače 2024. godine od 15:00 do 18:00 sati putem platforme Zoom. 

2024. godina u Republici Hrvatskoj često nosi nadimak „superizborne godine“. Uz predsjedničke i parlamentarne izbore, građani će ove godine sudjelovati i u izborima za Europski parlament. Ovaj iznimno važan događaj predstavlja jednu od najvažnijih manifestacija aktivnog građanstva i demokracije u svijetu. Kako bismo građane potaknuli da izađu na izbore, ali i povećali opći interes za politike koje provodi EU, u suradnji s partnerima iz Italije, Francuske, Grčke i Belgije organiziramo ovaj dvodnevni virtualni događaj. 

Prvi dan (15. veljače) ćemo održati uvodnu sesiju tijekom koje ćemo s glavnim govornikom raspravljati o europskom građanstvu i institucijama Europske unije. Zatim će uslijediti rad po grupama gdje će sudionici raspravljati i razmjenjivati vlastite ideje o politikama koje bi Europska unija trebala provoditi. 

Drugi dan (16. veljače) pridružit će nam se Dino Babić, stručnjak u neprofitnom sektoru, koji će se baviti temom razvoja lokalne zajednice i razvojem poslovanja. Potom će svaka grupa prezentirati svoje ideje i prijedloge politika.

Detaljan program događaja možete pronaći na kraju članka.

Svi prikupljeni prijedlozi tijekom ovog događaja bit će objedinjeni u obliku publikacije.

Za sudjelovanje u događaju potrebno je poznavanje engleskog jezika u govoru i pisanju.

Sudionici trebaju posjedovati korisnički račun na Zoom platformi na vlastito ime i prezime. U slučaju da nemate vlastiti Zoom korisnički račun, možete ga napraviti putem ove poveznice: https://zoom.us/it/signin#/login 

Da biste sudjelovali u događaju potrebno je prijaviti se putem PRIJAVNOG OBRASCA

Svi sudionici i sudionice će dobiti potvrdu o sudjelovanju. 

Za sve upite javite se na vkavain@fso.hr.

Ukoliko želite da preko istog Zooma sudjeluje više ljudi (primjerice jedan razred), morate prikupiti potpise svih sudionika pomoću psoebne potpisne liste koju ćemo vam omogućiti. 

Veselimo se susretu i vašem sudjelovanju! 

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.