Search
Close this search box.

EDI GO podrška organizacijama koje rade s mladima: razvijanje Toolbox-a i treninga za ravnopravnije i inkluzivnije politike i prakse

Podijeli

Projekt „EDI GO – uvođenje organizacijskog pristupa integraciji modela jednakosti, različitosti, inkluzije u radu s mladima ušao je u svoju drugu godinu provođenja, a time privodimo kraju i najizazovniju aktivnost: izradu Toolboxa – skupine resursa koji će podržati organizacije koje rade s mladima da se osvrnu na svoje EDI prakse i politike te vide ima li prostora za napredak (EDI: Equality – ravnopravnost, Diversity – različitost, Inclusion – inkluzija).

Toolbox će se sastojati od tri dijela: Smjernica za unaprjeđivanje EDI prakse i politike s primjerima dobre prakse, Alata za samoevaluaciju EDI praksi te Inkluzivnih jezičnih smjernica. Toolbox će putem online platforme projekta biti na raspolaganju svim zainteresiranima koji rade s djecom i mladima, a žele dodatno unaprijediti svoje EDI prakse u svakodnevnom radu.

Svi ovi materijali temeljeni su na rezultatima istraživanja provedenog između travnja i lipnja 2023. u 30 organizacija iz pet zemalja, s 50 stručnjaka koji rade s mladima i 99 mladih osoba. Proučite izvještaj dostupan na engleskom jeziku, a uskoro možete očekivati i sažetak preveden na hrvatski.

Trenutno je u tijeku i izrada kurikuluma treninga čiji je cilj jačanje kapaciteta i razvijanje kompetencija za implementaciju EDI praksi, a stručnjaci iz organizacija koje rade s mladima imat će priliku sudjelovati u treningu te razviti akcijski plan za unaprjeđenje svojih EDI praksi. Svi materijali vezani za provedbu treninga bit će dostupni za preuzimanje, zajedno s ostalim resursima, u Toolboxu putem online platforme.

Pozivamo vas da pratite Forumove mrežne stranice kako biste saznali nove informacije o razvoju Toolbox-a jer vjerujemo da će ovi resursi biti korisni ne samo organizacijama koje rade s mladima, već i svima koji se žele dodatno osnažiti u temama ravnopravnosti, različitosti i inkluzije.

Ova web stranica zahtijeva kolačiće kako bi pružila sve mogućnosti. Korištenjem ove web stranice vi se slažete s pravilima njihove uporabe.